Τουρκία:«Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο κόσμος αλλά ποιος καταμετρά τις ψήφους»

Έπεσε, στις έξι το απόγευμα ώρα Κύπρου, η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία. Μετά από παρατεταμένη περίοδο τοξικότητας, επικρατεί πλέον μία ανήσυχη ηρεμία ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Για τις Εκλογές στην Τουρκία μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος, Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει εάν πιστεύει ότι είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για τον Κιλιντζάρογλου και αν θα αφήσει τόσο εύκολα

ο Ερντογάν την εξουσία να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του, μετά από 20 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε ότι στην Τουρκία δεν έχει σημασία ποιος ψηφίζει αλλά ποιος καταμετρά τις ψήφους.

«Θα μπορούσε να υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα έχει ένα νομιμοφανή μανδύα, μπορεί να καταγγελθεί νοθεία από την αντιπολίτευση όμως ένας νομικός μανδύας θα υπάρχει από την πλευρά Ερντογάν, ούτως ώστε αν πάνε σε νομικές διαδικασίες ακύρωσης μέρους των εκλογών να υπάρχει ένα νομικό έρεισμα ότι αυτό δεν συμβαίνει. Ο Ερντογάν, έστω και αν ηττηθεί δεν είναι διατεθειμένος να χάσει», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: «Τα πήρε» σε συγκέντρωση ο Ερντογάν: «Μη με κάνεις να βρίσω» (vid)

Όσο αφορά τον Κιλιτσντάρογλου, ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε ότι σε περίπτωση που κερδίσει προτρέπει τον λαό να μην βγει στους δρόμους γιατί ακριβώς αυτό θα περιμένει η πλευρά του Ερντογάν και οι άνθρωποι του ώστε να δημιουργήσουν ένα είδος προβοκάτσιας για να συμβεί ένας είδος εμφύλιου πολέμου.

Σημείωσε επίσης ότι, η Τουρκία έχει αναβαθμιστεί από περιφερειακή δύναμη σε μία κεντρική δύναμη, ο κόσμος όλος περιμένει να δει τι θα γίνει στην Τουρκία μετά τις εκλογές. Ο Ερντογάν ουσιαστικά λέει στον λαό ο οποίος είναι 70% αντιδυτικός ασχέτως του κόμματος που ψηφίζει στην Τουρκία και λέει ότι η ίδια η Δύση μάς ορίζει ως τις πιο σημαντικές εκλογές και την πιο σημαντική χώρα για το 2023, άρα είμαστε σε καλό δρόμο, δώστε άλλη μια ευκαιρία.

Όσο αφορά την Κύπρο και την Ελλάδα, κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η στάση της Άγκυρας σε περίπτωση νίκης του Κιλιντζάρογλου, τόνισε ότι η Τουρκία ήταν και θα είναι αναθεωρητική.

Διαβάστε επίσης: Πιθανότητες για νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δείχνουν δημοσκοπήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα