Έιντε: Πολύ υποσχόμενα όσα συμβαίνουν-Συνάντηση με Ακκιντζί

Ήταν ουσιαστική η συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, δήλωσε ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία επειδή σέβεται πως αυτή είναι μια διαδικασία της οποίας ηγούνται οι ηγέτες. “Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση, θα την κάνουν αυτοί μετά την (αυριανή) συνάντηση”, ήταν η δήλωσή του.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά τη συνάντησή του με το Μουσταφά Ακιντζί, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι γίνεται μια πρακτική και συγκεκριμένη δουλειά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την εργασία των δύο

διαπραγματευτών “εξαιρετική” και πως δουλεύουν πολύ εντατικά για να ετοιμάσουν “μια κοινή κατανόηση για το πού βρίσκονται, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε πραγματικά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και στα εκκρεμούντα ζητήματα”.

Η συνάντηση Ειντε – Ακιντζί διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά και σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο αφορούσε την προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση των ηγετών.

Ερωτηθείς τι περιμένει από την αυριανή συνάντηση, συνέστησε αναμονή μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί, λέγοντας ότι “όλα όσα συμβαίνουν τώρα, περιλαμβανομένης αυτής της συνάντησης, αλλά και της χθεσινής συνάντησης των διαπραγματευτών είναι πολύ υποσχόμενα”.

Αισθάνεται, είπε, ότι υπάρχει πραγματική και ειλικρινής θέληση όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά πράγματι πάει στην πραγματική ουσία του θέματος. “Νομίζω πως δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο για πολύ μεγάλο καιρό και γι΄ αυτό η ισχυρή μου προτροπή και προς τους δύο ηγέτες είναι να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε τώρα και να μην χάσουμε άλλο χρόνο. Και είμαι πολύ χαρούμενος να σας αναφέρω ότι αυτό είναι η κοινή κατανόηση και από τις δύο πλευρές”.

Κληθείς να σχολιάσει τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ στο θέμα του φυσικού αερίου πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο κ. Έιντε είπε ότι δεν θα ήθελε να πει πολλά επί αυτού. “Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μόνο ότι στην ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο το θέμα που αφορά το πετρέλαιο και το αέριο έχει ήδη λυθεί, είναι στις υφιστάμενες συγκλίσεις” και πρόκειται για θέμα που αφορά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σημείωσε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ για τη συνάντηση Έιντε - Αναστασιάδη

Keywords
Τυχαία Θέματα