Έιντε: Πισωγύρισμα το Μοντ Πελεράν

Μια περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Έσπεν Μπαθ Έιντε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφερε ότι δεν μεταφέρει ιδέες των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης χαρακτήρισε ως πισωγύρισμα το Μοντ Πελεράν. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχουν αγεφύρωτα ζητήματα μεταξύ των δυο πλευρών. Μετά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Έσπεν Μπαθ Έιντε μεταβαίνει στα κατεχόμενα, όπου θα

έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

"Η δεύτερη φάση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν ήταν ένα πισωγύρισμα γιατί δεν μπορέσαμε να πετύχουμε όλα όσα αναμέναμε να πετύχουμε", ανέφερε.

Στο προεδρικό μέγαρο εξάλλου μεταβαίνει και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προκειμένου να ενημερώσει τον Νίκο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά.

Όπως ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, «στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, του ανέφερε ότι έχει συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να προετοιμαστεί η Διεθνής Διάσκεψη προκειμένου να έχει επιτυχία». Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα προβεί το επόμενο διάστημα σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα