Ειδικά οχήματα πυρόσβεσης iveco magirus - dragon 6x6

Δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα τύπου IVECO MAGIRUS – DRAGON 6x6, έχουν τεθεί στη διάθεση της πυροσβεστικής δύναμης του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου, τα στελέχη της οποίας έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα ως προς τη χρήση τους.

Τα δύο οχήματα τύπου IVECO MAGIRUS - DRAGON 6x6, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία Ειδικών Οχημάτων

Αεροδρομίου για Διάσωση και Πυρόσβεση, είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες, όπως δυνατότητα διέλευσης σε όλες τις μορφολογίες εδάφους, πλαγιολίσθηση 30 μοιρών, αποθήκευση έως και 12.000 λίτρων νερού, αποθήκευση έως και 1.500 λίτρων αφρού και αποθήκευση έως και 250 κιλών ξηρής σκόνης. Τα οχήματα φέρουν δύο μηχανές τύπου Cursor 13, συνολικής ισχύος 1120 ίππων. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 115 χλμ/ώρα, ενώ μπορούν σε 21 δευτερόλεπτα και με πλήρες φορτίο, που φτάνει συνολικά τους 39 τόνους, να αναπτύξουν ταχύτητα 0 - 80 χλμ/ώρα.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η δυνατότητα των οχημάτων να κινούνται με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα και παράλληλα να μπορούν να κάνουν ρίψη κατάσβεσης σε απόσταση μέχρι και 80 μέτρα μακρυά.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής και εκ μέρους της Hermes, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας Ελένη Καλογήρου, εξήρε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Hermes και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και σημείωσε ότι με την απόκτηση των δύο νέων οχημάτων, ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας του.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οχήματα παρέλαβε ο Επαρχιακός Διευθυντής Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ευχαρίστησε την Hermes για την αγορά των δυο νέων πυροσβεστικών οχημάτων και για τη συμβολή της γενικότερα στην προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα