Εγκαίνια Κτιρίων και Ουρανοξύστη στο Μανχάταν από τον Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ με τα εγκαίνια νέων κτιρίων στην Ουάσιγκτον και το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Τα εγκαίνια του κτηρίου στην Ουάσιγκτον που αγοράστηκε έναντι 4 εκατ. δολαρίων για να στεγάσει το γραφείο αντιπροσωπείας του κόμματος AKP θα γίνουν από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου.

Ο ετήσιος φόρος ιδιοκτησίας για το κτήριο στην περιοχή, όπου βρίσκονται κτίρια ξένων αντιπροσωπειών στο κέντρο της Ουάσιγκτον, εκτιμάται στα 53 χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού δικτύου Tele1. Ο εκπρόσωπος του AKP στις ΗΠΑ φέρεται ότι θα είναι ο ξάδελφος του Ερντογάν, Χαλίλ Μουτλού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tele1, αγοράστηκε και δεύτερο κτίριο για την αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον, με τις εργασίες εσωτερικής διακόσμησης να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μια από τις ακριβότερες πόλεις ακινήτων στον κόσμο, ένας πολυτελής ουρανοξύστης που κατασκευάστηκε από το Turken-USA Foundation, περιμένει επίσης τον Ερντογάν για τα επίσημα εγκαίνιά του. Το κτήριο, του οποίου τα θεμέλια τέθηκαν το 2018, έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται να φιλοξενήσει καταστήματα, εστιατόρια, καθώς και κατοικίες για VIP επισκέπτες.

Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν την επιθυμία της Άγκυρας και τον στόχο της να εδραιώσει ένα ισχυρό τουρκικό λόμπι και να ενισχύσει τη διπλωματική της επιρροή στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκαίνια Κτιρίων, Ουρανοξύστη, Μανχάταν, Ερντογάν,egkainia ktirion, ouranoxysti, manchatan, erntogan