Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος της Τράπεζας Κύπρου

Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Τη μάχη με τη μακρά του ασθένεια έχασε Σόλων Τριανταφυλλίδης σε ηλικία 84 ετών. Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την πορεία της Τράπεζας Κύπρου είχε διοριστεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 1963, αντιπρόεδρος το 1979, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Συγκροτήματος μεταξύ 1988-2005.

Επί εποχής του, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου γνώρισε τεράστια ανάπτυξη, κυρίως με επέκταση στον ελλαδικό χώρο.
Επί

προεδρίας του είχε τεράστια ώθηση το Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας, με τη δημιουργία μουσείου αρχαιοτήτων από τις οικογενειακές συλλογές που ο ίδιος δώρισε. Ωστόσο, ο Σόλων Τριανταφυλλίδης θεωρούσε ως το μεγαλύτερό του επίτευγμα τη δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζα Κύπρου, που ήταν έμπνευση και δημιουργία δική του.

Τα συλλυπητήρια της Τράπεζας
Η διεύθυνση και το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασαν με ανακοίνωση τη θλίψη και τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Σόλωνα Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η θητεία του από το 1988 μέχρι το 2005 δικαίως θεωρείται ως μια από τις καλύτερες του Συγκροτήματος.

«Επί προεδρίας του το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου βίωσε μια υγιή και οργανική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τους πυλώνες αυτού που σήμερα ονομάζουμε εταιρική κοινωνική ευθύνη», σημειώνεται. Αναφέρεται επίσης ότι «ο ρόλος που διαδραμάτισε στην αντιμετώπιση και στην ποιότητα των υπηρεσιών θεραπείας του καρκίνου στην Κύπρο, μέσα από την πρωτοβουλία και ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί μοναδική κληρονομιά για τον τόπο».

Τέλος, στην ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου αναγνωρίζεται ότι «ως παρακαταθήκη αφήνει επίσης και το Πολιτιστικού Ίδρυμα της Τράπεζας με κεντρικό σημείο αναφοράς την Αρχαιολογική Συλλογή Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα Πιερίδη, την οποία η οικογένειά του δώρισε στο Πολιτιστικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα