Ευθύνες στην Κυβέρνηση από ΑΚΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής, Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια διαδικασία κοινωνικοποίησης των ζημιών των ιδιωτικών τραπεζών και ταυτόχρονα και παράλληλα διαδικασία ιδιωτικοποίησης των κερδών των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, θέση την οποία διατύπωσε το ΑΚΕΛ χθες και στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο

για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

“Ο κ. Κατάινεν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο μας είπε ότι μπορούμε να αποφύγουμε την ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της οικονομίας, που είναι μάλιστα κερδοφόροι οργανισμοί αλλά να δούμε εάν υπάρχουν άλλοι οργανισμοί για μετοχοποίηση για να μπορέσουν έτσι να εισρεύσουν επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα σε οργανισμούς που δεν είναι κερδοφόροι και δεν είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία”, είπε ο κ. Λουκαϊδης σε δηλώσεις στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι “υποδείξαμε στον κ. Κατάινεν ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας επιβάλλει ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικής σημασίας τομείς της οικονομίας και μάλιστα σε τομείς που είναι κερδοφόροι και από τους οποίους εισρέουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία ενώ την ίδια ώρα η οικονομική δραστηριότητα αυτών των οργανισμών και το όφελος που προκύπτει μένει εξ ολοκλήρου στην Κύπρο.”

“Δεν απαλλάσσουμε την Τρόικα από τις ευθύνες της για το γεγονός ότι επιβάλλεται κάτι που είναι έντονα ζημιογόνο για την οικονομία και τους καταναλωτές όπως είναι η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”, είπε ο κ. Λουκαϊδης.Ανέφερε πως η κριτική μας πρωτίστως απευθύνεται στην Κυβέρνηση, η οποία επαναλαμβάνει συνεχώς ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να προχωρήσουν γιατί είναι αναγκαίες για την οικονομία και όχι γιατί μας το επιβάλλουν οι τρίτοι ή γιατί έχουμε ανάγκη τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την ιδιωτικοποίηση των οργανισμών αυτών.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα