Εφτάρα στο ρελαντί

Οι γαλαζοκίτρινοι ξέφυγαν στο +3 στο ρετιρέ. Θετικό ντεμπούτο για Μπαράλ που σκόραρε δις, συνέχισαν να «βλέπουν» δίκτυα Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο.

ΑΠΟΕΛ 7
5’ Αλωνεύτης, 7’, 45’ Μπαράλ, 11 Σωτηρίου, 15’ Μερκής, 70’, 85’ Ντε Καμάργκο
ΑΕΖ 0

Όταν μια ομάδα προηγείται με 4-0 με την συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη κριτική στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε χθες υγιεινό περίπατο απέναντι στην ΑΕ. Ζακακίου, και έφτασε εύκολα στη νίκη

με το επιβλητικό 7-0, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έφτασε στους 49 βαθμούς και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες που είχε η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου, αφού ξέφυγε στο +3 στο ρετιρέ. Η ΑΕΖ γνώρισε τη 13η φετινή της ήττα, έμεινε στους 9 βαθμούς και πλέον τα πράγματα άρχισαν να γίνονται αρκετά δύσκολα.

Η διαφορά δυναμικότητας που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και οι «γαλαζοκίτρινοι» φρόντισαν να το δείξουν και στην πράξη, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, αφού ήταν ήδη μπροστά με 2-0, με τέρματα των Αλωνεύτη και Μπαράλ που στο ντεμπούτο του κατάφερε να σκοράρει γρήγορα. Η πίεση που εξάσκησε ο ΑΠΟΕΛ είχε και συνέχεια, αφού ακολούθησαν άλλα δύο γκολ από τους Πιέρο Σωτηρίου και Μερκή, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0 με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στον αγώνα!

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο καταιγιστικός ρυθμός που είχαν δώσει οι γαλαζοκίτρινοι από την έναρξη του αγώνα, έπεσε, ωστόσο συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να γυροφέρνουν την μπάλα στην εστία του Χρυσοστόμου. Μάλιστα, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν και πέμπτο τέρμα με δράστη και πάλι τον Μπαράλ, με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το μυαλό στο «Αμμόχωστος»
Με αυτά τα δεδομένα, δόθηκε η ευκαιρία στον Τόμας Κρίστιανσεν, να ξεκουράσει τους Μοράις και Σωτηρίου και να δώσει χρόνο στους Αρτυματά, Ντε Καμάργκο που πέρασαν στον αγώνα με την έναρξη της επανάληψης.

Μη έχοντας κάτι να χάσει στην επανάληψη, η ΑΕΖ βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Μάλιστα, έφτασε δύο φορές κοντά, όμως ο Βάτερμαν ισάριθμες φορές είπε «όχι» στους Ποσίνκοβιτς και Σεμέδο, αντίστοιχα.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ ήταν φανερό ότι είχε ρίξει ρυθμούς αφού το μυαλό ήταν στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη στο Αμμόχωστος με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα.

Παρ’ όλα αυτά, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πετύχουν ακόμα δύο γκολ πριν από το τέλος του αγώνα, με τον Ντε Καμάργκο στο 70’ και 85’ να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και να δηλώνει και αυτός «παρών».

Τα βλέμματα στον Μπαράλ…
*Ιδιαίτερη κριτική δεν μπορεί να γίνει στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ που είχαν εύκολο απόγευμα. Όπως ήταν φυσιολογικό, τα μάτια ήταν στραμμένα στον νεοαποκτηθέντα Νταβίδ Μπαράλ, που στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε, κατάφερε να σκοράρει και μάλιστα δις, δίνοντας από νωρίς τα διαπιστευτήριά του. Γενικά, το ντεμπούτο του Ισπανού κρίνεται θετικό, ενώ έδειξε να εγκλιματίζεται γρήγορα.

Κύπρος Χρυσοστόμου είχε γενικά θετική παρουσία, στο ντεμπούτο του, ωστόσο ο χθεσινός αγώνας δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο. Αυτό θα διαπιστωθεί όταν θα κληθεί να αγωνιστεί απέναντι σε πιο δυνατό αντίπαλο.

*Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Στάθης Αλωνεύτης που είχε και πάλι πολλά τρεξίματα, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις φάσεις.

*Ο Πιέρος Σωτηρίου στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, πρόλαβε να σκοράρει και να φτάσει στα 14 γκολ, όπως και ο Ντε Καμάργκο που σκόραρε δύο φορές σε 45 λεπτά συμμετοχής.

*Ο Νικόλας Ιωάννου, παρά το γεγονός ότι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, συνεχίζει να κερδίζει πόντους και να δείχνει έτοιμος για καθιέρωσή του στο αρχικό σχήμα. Ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι που βρέθηκε στην 11άδα.

*Ο Βάτερμαν δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει στον αγώνα και ισάριθμες φορές είπε «όχι», δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του που τον εμπιστεύεται.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5’ ΓΚΟΛ 1-0: Ο Αλωνεύτης έπιασε με μία το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Εφραίμ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χρυσοστόμου.
7’ ΓΚΟΛ 2-0: Ο Σωτηρίου γύρισε με κεφαλιά πίσω στον Μπαράλ και ο Ισπανός από το ύψος του πέναλτι κεραυνοβόλησε τον Χρυσοστόμου, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.
11’ ΓΚΟΛ 3-0: Ο Πιέρος Σωτηρίου με προβολή μετά από κόρνερ του Αλωνεύτη θα στείλει την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στα δίκτυα του Χρυσοστόμου.
15’ ΓΚΟΛ 4-0: Εκτέλεση κόρνερ από τον Αλωνεύτη, ο Μερκής θα πιάσει την κεφαλιά και θα χρηστεί και αυτός σκόρερ.
22’ 22΄ Ατομική ενέργεια του Μπαράλ, έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Εφραίμ, ο τελευταίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, αναγκάζοντας τον Χρυσοστόμου να διώξει με υπερένταση.
45’ ΓΚΟΛ 5-0: Ο Μπαράλ με πλασέ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χρυσοστόμου.
56’ Μεγάλη ευκαιρία του Ποσίνκοβιτς, που αποκρούει ο Βάτερμαν.
62’ Νέο «όχι» από τον Βάτερμαν στο τετ α τετ με τον Σεμέδο.
70’ ΓΚΟΛ 6-0: Κάθετη πάσα του Γιαννιώτα στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
81’ Διπλή μεγάλη επέμβαση του Χρυσοστόμου, σε σουτ των Εφραίμ και Ντε Καμάργκο.
85’ ΓΚΟΛ 7-0: Μπαλιά του Βινίσιους στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος με πλασέ έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ.

Κρίστιανσεν: «Δεν εγγυούμαι τίποτα»
Ικανοποιημένος, και πώς να μην είναι, ήταν ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος ανέφερε: «Ο καλύτερος τρόπος να σεβαστούμε τον αντίπαλο είναι να παρουσιαστούμε με την καλύτερη 11άδα. Θέλαμε να σκοράρουμε όσο πιο σύντομα στο παιχνίδι. Πετύχαμε γρήγορα γκολ και κάναμε πιο εύκολο το παιχνίδι για μας.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια, αλλά και από το αποτέλεσμα. Είναι καλό που είδα παίκτες όπως τον Κύπρο Χριστοφόρου που δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία και του Νταβίντ Μπαράλ. Η ομάδα ήταν αποτελεσματική».

Για τις μετεγγραφές ανέφερε: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θέλω να φέρω παίκτες που δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που έχω. Αυτό είναι δύσκολο. Είδαμε την παρουσία του Ιωάννου που ήταν εξαιρετική».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…
*Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για δύο ποδοσφαιριστές. Ο Κύπρος Χριστοφόρου πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Μιλάνοφ. Με το «καλημέρα» θέση στο βασικό σχήμα πήρε και το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα των γαλαζοκιτρίνων, ο Ισπανός Νταβίδ Μπαράλ.
*Μόλις τέσσερεις επιλογές είχε στον πάγκο ο τεχνικός της ΑΕ. Ζακακίου, Δημήτρης Δημητρίου.
*Από τους 22 ποδοσφαιριστές που άρχισαν τον αγώνα, οι 12 ήταν Κύπριοι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Χριστοφόρου, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις (46΄ Αρτυματάς), Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Μπαράλ (65΄ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (46΄ Ντε Καμάργκο)

ΑΕΖ: Χρυσoστόμου, Χρίστου (64΄ Αιμ. Παναγιώτου), Σ. Παναγιώτου (74΄ Στυλιανού), Σεμέδο, Σκόπλιακ, Κυριάκου, Ελευθερίου (83΄ Παπαχριστοφόρου), Κατσής, Φελισιέν, Ποσίνκoβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεόφυτος Νεοφύτου.
ΒΟΗΘΟΙ: Δώρος Τούρος, Ανδρέας Π. Ανδρέου, Νικόλας Νεοκλέους (4ος)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Ανδρέας Ξάνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα