Ο Πίτι πήρε την ΑΕΛ στους «ώμους» του!

Με την «υπογραφή» του Ισπανού επιθετικού που σκόραρε δις και τον Μέσκα να το καθαρίζει, η ΑΕΛ έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-3

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1
11’ Κολοκούδιας
ΑΕΛ 3
39’, 58’ Πίτι, 68 Μέσκα

Ο Πίτι πήρε την ΑΕΛ στους «ώμους»

του και την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη επι της Νέας Σαλαμίνας μέσα στο στάδιο Αμμόχωστος με 1-3. Η Νέα Σαλαμίνα αν και ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους καλύτερους οιωνούς, όταν προηγήθηκε με ψηλοκρεμαστό σουτ του Κολοκούδια στο 11’, στη συνέχεια η ΑΕΛ έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

Με την υπογραφή του Ισπανού επιθετικού Πίτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη του κλάση. Με δύο γκολ στο 39’ με «κανονιά» μέσα στην περιοχή και στο 58’ με σουτ έκανε το 1-2. Ο Πίτι που ήταν εξαιρετικός έφερε τα κάτω, πάνω και ο Μέσκα στο 68’ καθάρισε τον αγώνα.

Η ΑΕΛ λοιπόν έδειξε χαρακτήρα σε έναν αγώνα που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Πέρασε από μια πολύ δύσκολη έδρα. Ήταν μια εμφάνιση που έστειλε πολλά μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Η ΑΕΛ επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δυο αγωνιστικές, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και τη λευκή ισοπαλία με την Ανόρθωση.

Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες με Αρη και ΑΕΖ , δεν μπόρεσε να τριτώσει το καλό σε ένα παιχνίδι που ήθελε πολλά να δείξει. Δεν εκμεταλλεύτηκε το γκολ του Κολοκούδια. Ουσιαστικά μετά την ισοφάριση, δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει και έχασε φυσιολογικά από έναν ανώτερο αντίπαλο που χτύπησε σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Η ΑΕΛ με τη νίκη της παρέμεινε στην 3η θέση με 44 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από τη 2η ΑΕΚ στους δυο βαθμούς. Η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στην 7η θέση με 26 βαθμούς.

Μπήκε δυνατά
Η ΑΕΛ με το ξεκίνημα έχασε την πολύ καλή ευκαιρία στο 3΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι, ο Βεσελόφσκι με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΛ που μπήκε πολύ δυνατά και αποφασιστικά έχασε τη δεύτερη της φάση στην αναμέτρηση στο 4’, όταν ο Λαφράνς έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ, σημάδευσε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έγινε η κεφαλιά από τον Ντόσα Τζούνιορ που έφυγε έξω.

Η Σαλαμίνα που κινδύνευσε από νωρίς στον αγώνα αντέδρασε στο 9’, όταν ο Μακρίεφ έκανε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Ρομό να διώξει σε κόρνερ.

Με τη δεύτερη και γκολ!
Η Νέα Σαλαμίνα πήγε κόντρα στον αγώνα. Διότι εκεί που η ΑΕΛ φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα κατάφερε στη δεύτερη της ευκαιρία να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Στο 11’ ο Κολοκούδιας με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τη Νέα Σαλαμίνα μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των «ερυθρολεύκων». Αυτό το τέρμα έδωσε την ψυχολογία στη Σαλαμίνα και την ψυχρολουσία στην ΑΕΛ που δέχθηκε τέρμα σε μια ανύποπτη φάση.

Η ΑΕΛ μετά το τέρμα που δέχθηκε άργησε κάπως να αντιδράσει. Στο 25’ ο Ντόσα Τζούνιορ έκανε την καρφωτή κεφαλιά και ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να κάνει σπουδαία απόκρουση.

Ο Πίτι το έφερε στα ίσα!
Η ΑΕΛ κατάφερε μέσα από την πίεση που εξάσκησε στα επόμενα λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση. Ο νεοφερμένος Ισπανός Πίτι με «κανονιά» στο 39’ μέσα στην περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και έκανε το 1-1. Στο 41’ ο Μέσκα έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι

Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ
Στο 43’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, το οποίο λανθασμένα δεν δόθηκε από την διαιτητή του αγώνα Λούκα Σωτηρίου. Ο Λαφράνς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή , με τον Κούσουλο να ανοίγει το χέρι του και να κτυπά πάνω του.

Η κλάση του Πίτι και 1-2
Ο Πίτι έδειξε την κλάση του και στο 58’ πέτυχε δεύτερο τέρμα. Άδειασε την άμυνα της Σαλαμίνας και με σουτ έκανε το 1-2 για την ΑΕΛ. Δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ καθάρισε τον αγώνα με τον Μέσκα να κάνει το 1-3 με πλασέ μέσα στην περιοχή.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ : Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Κούσουλος, Νεάγκου (64΄ Κωνσταντίνου), Φούσκο, Σκοπελίτης, Κολοκούδιας, Μπεμπέ (87΄ Ντουντού), Μακρίεφ (76΄ Μάατσι).

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Φορτούνα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (83΄ Σαβανέ), Γεωργιάδης (57΄ Σάσι), Μέσκα, Αρουαμπαρένα (72΄ Ουέλινγκτον).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Αρουαμπαρένα (6η)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Λούκας Σωτηρίου
ΒΟΗΘΟΙ : Μιχάλης Μαρίνου, Παύλος Γεωργίου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄ Απευθείας φάουλ από τον Πίτι, ο Βεσελόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.
4΄ Ο Λαφράνς με ψηλοκρεμαστό σουτ σημάδευσε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έκανε την κεφαλιά ο Ντόσα Τζούνιορ άουτ.
11’ Ο Κολοκούδιας με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τη Νέα Σαλαμίνα.
25’ Ο Ντόσα Τζούνιορ έκανε την κεφαλιά, όμως ο Βεσελόφσκι απέκρουσε.
39΄ Ο Πίτι με δυνατό σουτ εντός της περιοχής έκανε το 1-1 για την ΑΕΛ.
43΄ Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κούσουλου. Ζήτησαν ορθά πέναλτι στην ΑΕΛ.
58 Ο Πίτι με σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-2.
68΄ Ο Αϊρόσα έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Μέσκα με πλασέ έκανε το 1-3.
Τα αξιοσημείωτα
* Τα πρώτα του δύο γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πίτι.
* Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Κολοκούδια.
* Πρώτη συμμετοχή του Σάσι για την ΑΕΛ, ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 57’
* Πρώτη συμμετοχή του Ντουντού με τη Νέα Σαλαμίνα που μπήκε στον αγώνα στο 87’
* Ο Αρουαμπαρένα δέχθηκε κίτρινη κάρτα (6η) και θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Άρη.

Δηλώσεις
Πάμπος: «Δίκαιη η νίκη μας»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου.
«Ήταν ένα παιχνίδι που το περιμέναμε όλες αυτές τις μέρες. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά, είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε και στα επόμενα πέντε λεπτά η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να σκοράρει. Πατούσε καλύτερα στο γήπεδο για 20 λεπτά. Όταν ισορροπήσαμε το ματς, φθάσαμε και στην ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έχεις μια ποιοτική ομάδα όπως η Νέα Σαλαμίνα απέναντί σου, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις. Είχαμε τις ευκαιρίες, πετύχαμε ακόμη δύο γκολ και στο τέλος ήταν μια νίκη δίκαιη με τη συνολική παρουσία και στα 90 λεπτά. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Νέα Σαλαμίνα και τον προπονητή της. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε, βλέπουμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα με τον Άρη. Θα δούμε στο τέλος που θα μας βγάλει».

Στάικος Βεργέτης: «Θα διδαχτούμε από αυτή την ήττα»
Ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας, Στάικος Βεργέτης, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν να μάθουν από την ήττα από την ΑΕΛ

«Θεωρώ πως ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, μέχρι το 25΄, αφού από εκείνο το σημείο η ΑΕΛ κέρδισε τις μονομαχίες. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά η ΑΕΛ συνέχισε σε αυτό τον ρυθμό. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, έχουμε παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να διδαχτούμε από αυτή την ήττα. Η ομάδα προσπαθεί κάθε μέρα για να είναι έτοιμη σε κάθε παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα