Οι ανάπηροι καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία

Εγείρουν θέμα καταπάτησης δικαιωμάτων στην ΕΕ και στα ΗΕ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η Πολιτεία εναντίον των ασθενών με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο

Σε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προβεί η Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των αναπήρων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ασθενών καταγγέλλει προβλήματα στη λήψη φαρμάκων.

Σφοδρές καταγγελίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε

ο πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) Χριστάκης Νικολαΐδης. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μυοπαθών, αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η Πολιτεία εναντίον των ασθενών με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τις οποίες παρουσίασε χθες το βράδυ το ΣΙΓΜΑ, η απόφαση για τις καταγγελίες που θα γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ λήφθηκε την περασμένη Τετάρτη και εντός της εβδομάδας θα σταλούν οι επιστολές.

Στην καταγγελία της ΚΥΣΟΑ αναφέρεται ότι «θα καταγγείλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ, διότι παραβιάζει κατάφωρα τη σύμβαση που αφορά στα δικαιώματα συμμετοχής και ενσωμάτωσης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταγγελθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για την υλοποίηση προγραμμάτων χωρίς ουσιαστική ή καθόλου διαβούλευση με τα άτομα με αναπηρίες».

Προβλήματα στη λήψη φαρμάκων
Ερωτηθείσα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, απάντησε πως «για τα προγράμματα που καταρτίστηκαν με τους αναπήρους είχε προηγηθεί διαβούλευση με την ΚΥΣΟΑ και την Οργάνωση Παραπληγικών».

Επιπλέον, ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου, «όσον αφορά στην στρατηγική για άτομα με αναπηρία, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ετοιμάσαμε τους όρους και σίγουρα θα υπάρξει διαβούλευση με τις οργανώσεις τους».

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, Μάριος Κουλούμας, αναφέρθηκε σε προβλήματα στη λήψη φαρμάκων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πάμπος Παπαδόπουλος, συμφώνησε με τον πρόεδρο των ασθενών, προσθέτοντας επίσης ότι εντοπίζεται πρόβλημα και στα καινότομα φάρμακα, τα οποία το κράτος έχει υποχρέωση να χορηγεί. Όσον αφορά στο θέμα μείωσης των επιδομάτων των ασθενών με αναπηρίες, ο κ. Παπαδόπουλος το χαρακτήρισε ως σημαντική προσβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα