Ευκαιρίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στον Δήμο Αγ. Αθανασίου

Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους μας για δημιουργική και υγιή συμμετοχή, αφού αυτοί αποτελούν την ελπίδα και την επένδυσή μας για ένα καλύτερο αύριο, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, κατά τη χθεσινή πρώτη δημόσια παρουσίαση για θέματα που αφορούν ευκαιρίες Χρηματοδότησης και Ευρωπαϊκά Προγράμματα κυρίως για τους νέους .

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Κυριάκου είπε πως, μέσα από

αυτήν την πρωτοβουλία, ο Δήμος φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία στους νέους να προβληματιστούν για θέματα που τους απασχολούν, όπως η ανεργία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η συμμετοχή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και η συμμετοχή τους στα κοινά, για να καταστούν έτσι ενεργοί πολίτες.

"Με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, στοχεύουμε να επεκτείνουμε και να εξειδικεύσουμε περισσότερο την προσφορά των τοπικών αρχών και μέσω αυτών των συγκεκριμένων προγραμμάτων, να παρέχουμε ευκαιρίες υλοποίησης στρατηγικών στόχων, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια μας για αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου, με σκοπό μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας", συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τα ευρωπαϊκά προγράμματα "Erasmus + ", "Πρωτοβουλίες Νέων" και "Ευρώπη για τους Πολίτες", ενώ παρουσιάστηκε το έργο στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ως εταίρος με τίτλο "You.change.com". Το συγκεκριμένο έργο αφορά τους νέους και έχει ως κύριο σύνθημα το "Μπορείς να αλλάξεις την πόλη σου αρχίζοντας από την γειτονιά σου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα