ΕΔΟΝ: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ τίμησαν τον ολετήρα της Κύπρου

Για υπόσκαψη της ενότητας του λαού κάνει λόγο η ΕΔΟΝ, με αφορμή την παρουσία κυβέρνησης και ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του Γρίβα χθες Κυριακή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για άλλη μια χρονιά, κυβέρνηση και ΔΗΣΥ επέλεξαν να παραστούν στο μνημόσυνο και να τιμήσουν τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα. Επέλεξαν να υποσκάψουν την ενότητα του λαού μας, σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Η

Κύπρος έχει δυστυχώς τη θλιβερή, μάλλον παγκόσμια, πρωτοτυπία να βλέπει κάθε χρόνο την πολιτεία και τους θεσμούς του κράτους να αποδίδουν τιμές σε αυτόν που οργάνωσε την πραξικοπηματική ένοπλη κατάλυση του κράτους. Αυτόν που θυμίζει τις πιο σκοτεινές και αιματηρές στιγμές που πέρασε ποτέ ο τόπος.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να παρίστανται στο μνημόσυνο μαζί με το ΕΛΑΜ και υπό την αναφώνηση αντι-ομοσπονδιακών συνθημάτων να τιμούν τον άνθρωπο που με την εγκληματική δράση του δημιούργησε τις συνθήκες για να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο. Τον αρχιπροδότη που με την οργάνωση του, την ΕΟΚΑ Β’, βοήθησε στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ΝΑΤΟ για διαμελισμό της Κύπρου.

Είναι πλέον καιρός, ο ΔΗΣΥ και τα παρακλάδια του να πάρουν αποφάσεις: είτε θα μείνουν να τιμούν τον Γρίβα, δικαιώνοντας δηλαδή το σοβινισμό και την ενωσιολογία, είτε θα αποδεχθούν εμπράκτως την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού και το στόχο συμβίωσης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Από την άλλη, οι δυνάμεις του κέντρου και του μακαριακού χώρου πρέπει να πάρουν σαφή και έντονη θέση απέναντι σε αυτή την πρόκληση που συντελείται κάθε χρόνο σε βάρος της ιστορίας της πατρίδας μας. Η παρουσία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του Γρίβα αποτελεί προσβολή στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία του τόπου μας.

Η θέληση για λύση, επανένωση και ειρηνική συμβίωση αποδεικνύεται με την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και με πράξεις που δεν ξύνουν, αλλά επουλώνουν τις ανοικτές πληγές του λαού μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα