Βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονεμήθηκε στη Lily Tomlin

Στη Λίλι Τόμλιν απονεμήθηκε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών στην 23η ετήσια τελετή απονομής των Screen Actors Guild (SAG) Awards που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες.

Η Λίλι Τόμλιν, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός ανέβηκε στη σκηνή, θύμισε σε όλους τα ξεχωριστά ταλέντα της και παρέλαβε το βραβείο από την Ντόλι Πάρτον, εδώ και πολλά χρόνια φίλη της και συμπρωταγωνίστριά της στην κωμωδία του 1980 “Nine to five”.

Βετεράνος της show business

με καριέρα 50 ετών, η Λίλι Τόμλιν 77 ετών ξεκίνησε από stand up σκηνές του ‘60 και στη συνέχεια εντάχθηκε στο καστ της κωμικής σειράς Rowan &Martin’s Laugh-In.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, μεταξύ άλλων, στις κινηματογραφικές επιτυχίες “Nashville”, “The Late Show”, “Η γυναίκα που ζαρώνει” “Στιγμιότυπα”, “The West Thing”.

Η Λίλι Τόμλιν έχει κερδίσει βραβεία Emmy, Grammy και Tony και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από το Κέντρο Κένεντι και το βραβείο Μαρκ Τουέιν για το καλύτερο αμερικανικό χιούμορ. Ήταν επίσης υποψήφια στην κατηγορία καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά για την ερμηνεία της στο “Grace and Frankie”. Είναι η δεύτερη ερμηνεύτρια που έλαβε Βραβείο Συνολικής Προσφοράς και ήταν υποψήφια και σε άλλη κατηγορία, μετά την Τζέιμς Γκάρνερ το 2015.

Το βραβείο απονέμεται και για επαγγελματικά επιτεύγματα, αλλά και για επιτεύγματα στον ανθρωπιστικό τομέα. Η Λίλι Τόμλιν εκτός οθόνης υποστηρίζει ένθερμα φιλανθρωπικούς οργανισμούς για τα πολιτικά δικαιώματα, την υγειονομική περίθαλψη, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων, τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και την καλή διαβίωση των ζώων.

Τα προηγούμενα χρόνια το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών έχει απονεμηθεί στις Ντέμπι Ρέινολντς, Ρίτα Μορένο, Κάρολ Μπουρνέτ και στον Ντικ Βαν Ντικ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα