Ο SAP καθησυχάζει τους εργαζόμενούς για το διάταγμα Τραμπ

Η γερμανική εταιρία λογισμικού SAP, η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρία της Ευρώπης, επέκρινε τους περιορισμούς που επέβαλε για τους μετανάστες ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερή της αγορά, έχουν απομακρυνθεί από τις αρχές της χώρας των ευκαιριών και της ισότητας.

Σε επιστολή που απευθύνεται σε «όλες τις ανήσυχες οικογένειές μας που αναρωτιούνται για τη θέση τους στον κόσμο», ο διευθύνων σύμβουλος Μπιλ ΜακΝτέρμοτ δήλωσε στους 84.000

υπαλλήλους της SAP σε όλο τον κόσμο ότι «είμαστε πάντα στο πλευρό σας», ενώ έδωσε έμφαση στις πολιτικές της εταιρίας κατά των διακρίσεων.

Η SAP ήρθε να προστεθεί στους επικεφαλής των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών Apple, Facebook και Google, που απέστειλαν e-mail στους εργαζόμενούς τους, αποκηρύσσοντας το αντιμεταναστευτικό διάταγμα των ΗΠΑ και την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά, κυρίως μουσουλμανικές, χώρες.

Ο ΜακΝτέρμοτ, που έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και είναι Αμερικανός υπήκοος, περιέγραψε μια χώρα που «την έχουν δημιουργήσει οι μετανάστες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Αμερική θα βρει και πάλι τον δρόμο της προς την πραγματική ταυτότητά της», η οποία -ο ίδιος εκτιμά- ότι βασίζεται στις ίσες ευκαιρίες και στην ισότητα για όλους.

Η SAP κινείται προσεκτικά, καθώς από τη μια πλευρά διαβεβαιώνει τους υπαλλήλους της, ενώ από την άλλη προσπαθεί να αποφύγει μια δημόσια διαμάχη με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Η εταιρία, που παρέχει εργαλεία σχεδιασμού λογισμικού που βοηθούν τις πολυεθνικές εταιρίες να διαχειρίζονται τις απομακρυσμένες τους μονάδες, αντλεί σχεδόν το ένα τρίτο των εσόδων της στις ΗΠΑ. Το 21% των εργαζομένων της SAP βρίσκονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα