Εδιμβούργο: Βρέθηκε σκελετός πειρατή σε Δημοτικό σχολείο

Ανθρώπινα λείψανα που ανακαλύφθηκαν από εργάτες κάτω από μια σχολική παιδική χαρά, στο Εδιμβούργο, θα μπορούσαν πιθανότατα να είναι ενός πειρατή του 16ου αιώνα, σύμφωνα με αρχαιολόγους.

Εμπειρογνώμονες Αρχαιολογίας σε συνεργασία με την ιατροδικαστική καλλιτέχνη, Χέιλι Φίσερ ανακατασκευάσαν το προσωπείο του φερόμενου πειρατή και όπως εκτιμάται ηλικιακά ήταν γύρω στα πενήντα του ενώ τα οστά του χρονολογούνται απο τον 16ο ή 17ο αιώνα.

Το σχολείο, το παλαιότερο δημοτικό της πόλης, βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Newhaven, όπου ένα ικρίωμα κάποτε βρισκόταν

στο ναυπηγεία πριν από 600 χρόνια.

Ωστόσο, θεωρείται πως ο εν λόγω άνδρας θα μπορούσε να είχε εκτελεστεί για πειρατεία ή άλλα εγκλήματα πριν από την ταφή του σε ένα ρηχό τάφο.

«Η κατάσταση των οστών και η τοποθεσία της ταφής, κοντά σε λίμνη και ικρίωμα, και όχι σε νεκροταφείο, φανερώνουν πως ο πειρατής σκοτώθηκε πριν την εμφάνιση τους ενώ λειτουργούσε και ως αποτρεπτικός παράγοντας για άλλους πειρατές» ανέφεραν οι αρχαιολόγοι.

Ο Σύμβουλος Ρίτσαρντ Λούις, επεσήμανε πως «Το Εδιμβούργο έχει ένα αναμφισβήτητα ενδιαφέρον παρελθόν και μερικά από τα αρχαιολογικά ευρήματα μας βρίσκονται στα πιο παράξενα μέρη».

«Χάρη στις τεχνικές χρονολόγησης με άνθρακα, οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι ο σκελετός ήταν πιθανό να έχει πέσει θύμα δολοφονίας και πολύ πιθανόν να ήταν ενός πειρατή» πρόσθεσε.

Ο Ρίτσαρντ Λούις, ωστόσο, ανέφερε πως «Είναι φανταστικό ότι μέσα από το αρχαιολογικό συμβούλιο και την υπηρεσία των μουσείων του Συμβουλίου, είμαστε σε θέση να διερευνούμε τέτοιες ανακαλύψεις».

Η διευθύντρια του σχολείου, Λάουρα Τόμσον δήλωσε ότι «Οι μαθητές πιστεύουν ότι είναι φανταστικό ότι ένας σκελετός βρέθηκε κάτω από την παιδική χαρά».

Εν κατακλείδι, η διευθύντρια του σχολείου τόνισε πως οι αρχαιολόγοι θα διοργανώσουν ένα ειδικό μάθημα με κάποια από τα παιδιά του σχολείου, για να τους δείξουν πώς έχουν χρησιμοποιήσει την επιστήμη για να αναλύσουν τα ευρήματα ενώ θα είναι μια καλή ευκαιρία για μάθηση».

Πηγή: news.sky.com

Keywords
Τυχαία Θέματα