Έχασε αλλά δεν είναι χαμένος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν ότι μπορούν να πάνε στο «Constant Vanden Stock» και να κτυπήσουν στα ίσα το παιχνίδι και την πρόκριση

ΑΠΟΕΛ 0
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1
29’ Στάνσιου

Σε καμία περίπτωση η Άντερλεχτ δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΑΠΟΕΛ. Οι Βέλγοι μπορεί να έφυγαν από το ΓΣΠ με τη νίκη (1-0) και να έχουν αποκτήσει σαφές πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης στο «Constant Vanden Stock», όμως οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν ότι μπορούν να πάνε και

να κτυπήσουν στα ίσα το παιχνίδι και την πρόκριση.

Και αυτό βάσει της εμφάνισής τους στην επανάληψη του χθεσινού αγώνα, όπου κράτησαν μπάλα, έβαλαν αρκετή πίεση στον αντίπαλο και γενικότερα έβαλαν δύσκολα στην Άντερλεχτ.

Ουσιαστικά, οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν στο χθεσινό παιχνίδι σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, αφού φάνηκε ότι σεβάστηκαν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε τους αντιπάλους.

Χωρίς τη μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να βγουν μπροστά, χωρίς όμως να μπορούν να φανούν απειλητικοί.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Μετά το πρώτο 15λεπτο οι «γαλαζοκίτρινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, κράτησαν περισσότερο μπάλα και προσπάθησαν να βγουν μπροστά.

Στο 20’ ο ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντε Καμάργκο να κάνει το σουτ εντός περιοχής και τον Νούιτνικ να ανακόπτει. Εκεί που ο ρυθμός έδειχνε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδιζαν μέτρα, η Άντερλεχτ, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, έφυγε στην αντεπίθεση και ο Στάνσιου με πλασέ (29’) έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού δεν φάνηκε απειλητικός μπροστά στην εστία του Ρούμπεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιοσημείωτη φάση μέχρι το ημίχρονο σημειώθηκε στο 32', όταν ο Μοράις με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι, όμως ο διαιτητής είχε υποδείξει προηγουμένως επιθετικό φάουλ.

Πίεσε, είχε δοκάρι, αλλά...
Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά, κράτησε περισσότερο μπάλα και γενικότερα ήταν πιο διεκδικητικός. Πίεσε περισσότερο και προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στο μισό γήπεδο της Άντερλεχτ, ώστε να πετύχει το γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 54’ είχε καλή ευκαιρία, όμως το σουτ του Ντε Καμάργκο, από πλεονεκτική θέση, χτύπησε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση του ΑΠΟΕΛ γινόταν εντονότερη, όμως οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν δυσκολεύονταν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ρούμπεν.

Στο 68’ οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ρούμπερν έδιωξε την μπάλα μετά την μπαλιά του Λάγο και ο Μπαράλ από ευνοϊκή θέση την έστειλε έξω. Οι «γαλαζοκίτρινοι», που περιόρισαν την Άντερλεχτ στο μισό γήπεδο, έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 77’, όταν ο Μπαράλ έκανε το σουτ από πλάγια και ο Ρούμπεν έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να πιέζει, και τον Βάντερ στο 86' να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ από μακριά. Ο Βραζιλιάνος είδε τον Ρούμπεν εκτός εστίας, πήγε να τον «κρεμάσει», αλλά δεν τα κατάφερε. Στην αντεπίθεση οι Βέλγοι έχασαν κλασική ευκαιρία, με τον Βάτερμαν να κερδίζει στο τετ-α-τετ τον Ατσεαμπόνγκ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ (40' Λάγο), Μερκής, Ιωάννου, Μοράις, Εμπεσίλιο (72' Αρτυματάς), Εφραίμ (55' Βάντερ), Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο, Μπαράλ

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρούμπεν, Σπάγιτς, Νάχαρ, Τσίπσιου (88' Μπρούνο), Άπια, Νούιτνικ, Ντεντόνκερ, Στάντσιου (80' Ατσεαμπόνγκ), Χάννι, Τίλεμανς, Τεόντορτσικ (60' Τέλιν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοράις, Μιλάνοφ / Άπια, Τέλιν, Τσίπσιου, Σπάγιτς

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
20' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ντε Καμάργκο να σουτάρει εντός της περιοχής και τον Νούιτνικ να ανακόπτει.
29’ ΓΚΟΛ 0-1: Η Άντερλεχτ έφυγε στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Μερκή, ο Χάνι έδωσε στον Τσίπσιου και αυτός στον Στάντσιου, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν.
32' Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ μετά από κεφαλιά του Μοράις. Ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.
41' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Μέσα ο Λάγο, έξω ο Αστίθ.
42΄ Μπαλιά του Λάγο, ο Ντε Καμάργκο δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά.
54' Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, όμως το σουτ του Ντε Καμάργκο χτύπησε σε σώματα αμυντικών.
68’ Ο Μπαράλ από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα έξω.
77’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Μπαράλ να κάνει το σουτ από πλάγια και τον Ρούμπεν να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.
87΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάντερ, στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση ο Ατσαμπόνγκ βγαίνει μόνος αλλά τον σταματάει ο Βάτερμαν.

Με επιθετικό σχήμα
Με αρκετά επιθετικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν, που συγκριτικά με το παιχνίδι με την Ομόνοια προχώρησε σε τέσσερεις αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βάτερμαν, στο κέντρο της άμυνας οι Μερκής και Αστίθ και στα άκρα οι Μιλάνοφ και Ιωάννου. Στο κέντρο Μοράις και Εμπεσίλιο, στα «φτερά» Εφραίμ και Γιαννιώτας και στην επίθεση οι Ντε Καμάργκο και Μπαράλ.

«Παρών» και ο Ιβάν
Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν χθες στο ΓΣΠ και παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας Πρόδρομο Πετρίδη. Ήταν η πρώτη φορά, από την ημέρα που αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ, που ο Σέρβος τεχνικός βρέθηκε στο ΓΣΠ και παρακολούθησε παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων».

Το πιστεύουν Κρίστιανσεν και ποδοσφαιριστές
Δεν απογοητεύτηκαν στον ΑΠΟΕΛ, κάνουν λόγο για πιθανότητες ανατροπής
Το μήνυμα πως ο ΑΠΟΕΛ πάει στο Βέλγιο και στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ για να σκοράρει και να παλέψει για την πρόκριση έστειλε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν. Οι παίκτες έδειξαν επίσης να πιστεύουν πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να περάσει:

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω αυτό φαινόταν με τον τρόπο που αγωνιζόταν η Άντερλεχτ. Πρέπει να σκοράρουμε. Σαφώς είναι δύσκολο αλλά θα πάμε να το προσπαθήσουμε. Θα πάμε για να σκοράρουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Θα αγωνιστούμε με αυτούς που έχουμε», τόνισε ο Τόμας Κρίστιανσεν μετά τον αγώνα και πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο απ' τους παίκτες. Παίξαμε με μια ομάδα με πολλή εμπειρία και ποιότητα. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ήταν καλύτερα, είχαμε ευκαιρίες και η ομάδα πίστεψε στο αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνήθως όταν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες και έρχεται μια ήττα, κάποιοι λένε πως οι παίκτες που έλειπαν είναι οι καλύτεροι.

Όμως δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Θα πάμε εκεί πιστεύοντας ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το δείξαμε ξανά ότι μπορούμε να το κάνουμε, όπως και με τον Ολυμπιακό. Έχουμε έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και με ποιότητα, όμως εμείς πιστεύουμε και ποτέ δεν τα παρατάμε».

Οι παίκτες
«Θέλαμε πολύ να μη δεχθούμε γκολ. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι. Δεν μας απείλησε ιδιαίτερα η ομάδα της Άντερλεχτ και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Η πρόκριση είναι ανοικτή και θα πάμε στο Βέλγιο βελτιωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ και θα δούμε στα μάτια την Άντερλεχτ. Δεν είναι ομάδα φόβητρο, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίχτες. Θα δώσουμε τη δική μας μάχη για την ιστορία του ΑΠΟΕΛ», τόνισε ο Γιώργος Μερκής, ενώ ο Νούνο Μοράις τόνισε:

«Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα. Βάλαμε περισσότερη ένταση στο β΄ μέρος αλλά δεν ήρθε το γκολ. Το 0-1 όμως είναι ένα καλό αποτέλεσμα, που μας δίνει ελπίδες για να παλέψουμε στον επαναληπτικό. Δείξαμε πως έχουμε ποιότητα. Θα πρέπει να μελετήσουμε τον αγώνα, να διορθώσουμε τα λάθη και να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα. Άξιζε περισσότερα ο ΑΠΟΕΛ. Δώσαμε μεγάλη μάχη. Μένει το παιχνίδι στο Βέλγιο και μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το πιστεύουμε. Με αυτό το σκεπτικό πάμε εκεί για να ανατρέψουμε το σκορ και να πάρουμε την πρόκριση», είπε ο Κωστάκης Αρτυματάς.

Απώλεια ο Νούνο
Δεύτερη κίτρινη και εκτός επαναληπτικού ο Νούνο Μοράις, που θα δει και το εκπληκτικό του σερί στην Ευρώπη να σπάζει. Μεγάλη απώλεια η απουσία του αρχηγού. Σήμερα θα φανεί αν είναι και πόσο σοβαρός ο τραυματισμός του Εφραίμ. Αναγκαστική και η αλλαγή του Αστίθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα