Δύο πολιτικοί αρχηγοί σε χρηματισμό και φοροδιαφυγή

Σε ατραπούς που διαρρηγνύουν το πολιτικό σύστημα και το βαθύ κράτος του οικονομικο-δικηγορικού κατεστημένου, οδηγούν οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου και οι αποκαλύψεις της «Σημερινής» για τη φοροδιαφυγή και τις Λίστες «Λαγκάρντ» και «Μπόργιανς».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», δύο αρχηγοί κομμάτων εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Πρόκειται για αρχηγό μεγάλου πολιτικού κόμματος και αρχηγό θεωρητικά μικρού, τα ονόματα των οποίων κατέχει η εφημερίδα, επιφυλάσσεται, ωστόσο, να τα αποκαλύψει έως ότου

γίνει η καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, αρχηγός μεγάλου κόμματος διευκόλυνε επιχειρηματία για την εξασφάλιση έργου σε λατομείο και εις αντάλλαγμα ανακαινίστηκε δωρεάν η κατοικία του. Στη δεύτερη περίπτωση, ο πολιτικός αρχηγός ζήτησε από επιχειρηματία να του πωλήσει γη, πληρώνοντας με «μαύρο» χρήμα για να αποφύγει τη φορολογία και να νομιμοποιήσει χρήματα.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στο πολιτικο-οικονομικό σύστημα της χώρας αναμένεται, όμως, να προκαλέσουν και οι επικείμενες ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων, τραπεζικών στελεχών και επιχειρηματιών.

Στον κυκλώνα των σκανδάλων, που προσφάτως αποκαλύπτονται, τίθεται και το πολύκροτο σχέδιο των πολιτογραφήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατικοί λειτουργοί έστησαν «εργοστάσιο-φασόν» παραγωγής διαβατηρίων. Σε μεγάλη έρευνά της η «Σ» παραθέτει γεγονότα και στοιχεία για το Σχέδιο, το οποίο βαίνει προς μονιμοποίηση.

Περισσότερα στη «Σημερινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα