Ερντογάν προς Μπαρζανί: Έχει χάσει την κατεύθυνσή του

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε για άλλη μία φορά τη διοίκηση Μπαρζανί να διορθώσει αυτό το λάθος.

«Τα εδάφη εκείνα δεν ανήκουν μόνο στους Κούρδους. Είναι εντελώς λάθος κάποιοι να ενεργούν σαν να υπάρχουν μόνο αυτοί. Όταν κοιτάζουμε την ιστορική διάσταση του ζητήματος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βλέπουμε ότι ορισμένοι όσο πάει χάνουν για τα καλά την κατεύθυνσή τους. Και η διοίκηση του Βορείου Ιράκ

πρέπει να σκεφτεί τί θα κάνει. Το Ιράκ άλλωστε έχει αποφασίσει: ‘Το βήμα που κάνετε είναι λάθος, δεν έχει ισχύ’. Αλλά επιμένουν. Και οι ΗΠΑ σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν στη συνάντησή του με τον Τραμπ τέθηκε το θέμα με τους πυραύλους S-400, ο Ερντογάν ανέφερε ότι: «Ο Τραμπ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφέρει το θέμα με τους S-400. Αυτό δείχνει τη σημασία της δικής μας αποφασιστικής στάσης. Υπάρχει βέβαια και το εξής. Αν οι Αμερικάνοι δεν είναι σε θέση να μας προσφέρουν κάτι ανάλογο, δεν μπορούν να μας πουν τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα