Δύο Χρυσοί Ολυμπιονίκες στο Cyprus Sunshine Cup 2016

Ο Τσέχος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Jaroslav Kulhavy και η Νορβηγίδα Gunn-Rita Dahle-Flesjaa, που κέρδισε το χρυσό στην Αθήνα, θα τρέξουν στην 20η έκδοση του σημαντικότερου ποδηλατικού αγώνα που διεξάγεται στην Κύπρο

Γεύση από… Ρίο ντε Τζανέιρο θα πάρουν οι Κύπριοι φίλοι της ποδηλασίας, καθώς 25-28 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν στο νησί μας μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα παγκοσμίως στο χώρο του Mountain Bike. Μεταξύ αυτών δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες:

ο Τσέχος Γιάροσλαβ Κούλχαβι, νικητής στο Λονδίνο το 2004 και η Νορβηγίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσα. Η τελευταία έρχεται στο νησί μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας το μυαλό στον αγώνα της 20ης Αυγούστου στο Ρίο, ενώ ο Κούλχαβι μας τιμάει με την παρουσία του τα τελευταία δέκα χρόνια. Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι ο ΚΟΤ, ενώ τον υποστηρίζει ο ΚΟΑ.

«Το νησί είναι υπέροχο για προετοιμασία, ο καιρός πολύ καλός και ο αγώνας εξαιρετικός για να μπεις σε αγωνιστικό κλίμα» περιγράφει ο Κούλχαβι, ενώ η Ντάλε-Φλέσα εξηγεί πως «βρήκα έναν παράδεισο του Mountain Bike» και τονίζει ότι «συνάντησα «καλούς, φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους».

4+1 μέρες δράσης
Φέτος το Cyprus Sunshine Cup γιορτάζει 20 διοργανώσεις αφού διεξήχθη πρώτη φορά το 1997, τότε ως «Αυξέντεια» στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Τις δύο πρώτες μέρες ο αγώνας θα έχει επίκεντρο τα γραφικά Λεύκαρα και τις επόμενες δύο τον Λυθροδόντα, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή, 6 Μαρτίου στη Βορόκλινη.

Καθώς διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά το Sunshine Cup αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους ξένους ποδηλάτες. Επιπλέον, πολλοί ξένοι, ερασιτέχνες ποδηλάτες έρχονται στο νησί μας συνδυάζοντας τις διακοπές μαζί με το αγαπημένο τους σπορ, δοκιμάζοντας παράλληλα την τύχη τους στις διαδρομές όπου κοντράρονται Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

Σπουδαίες συμμετοχές
Για πολλούς επαγγελματίες ποδηλάτες το Cyprus Sunshine Cup είναι το πρώτο σοβαρό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και για όσους δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» την πρόκριση, δίνει σημαντικούς πόντους στην κατάταξη που οδηγεί στο Ρίο.

Σημαντική θεωρείται και η συμμετοχή του Ιταλού Μάρκο Φοντάνα που ήταν χάλκινος στο Λονδίνο, του Τσέχου Όντρεϊ Τσινκ, τρίτος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και του Γερμανού Μάνουελ Φούμιτς, που ήταν τέταρτος στην ίδια διοργάνωση και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό. Συμμετοχή έχει δηλώσει και η Γιάνα Μπελομόνα από την Ουκρανία, τρίτη στο Παγκόσμιο.

«Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το 20ο Cyprus Sunshine Cup και θέλαμε να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερους ελίτ αθλητές στη γραμμή εκκίνησης. Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πάρα πολύ ψηλό και αυτό δείχνει ότι η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες, στο ξεκίνημα της σεζόν» σημειώνει ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, διευθυντής της Bikin Cyprus που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Πυρήνας του Cyprus Sunshine Cup 2016 είναι το πρώτο τετραήμερο, ωστόσο, πολλοί ποδηλάτες θα μείνουν και για την κούρσα στη Βορόκλινη στις 6 Μαρτίου, κάνοντας παράλληλα προετοιμασία, επωφελούμενοι των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών του νησιού μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

Keywords
Τυχαία Θέματα