Συνεργασίες ενόψει βουλευτικών αναζητεί το ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΚΟ επιθυμεί να αποτελέσει παράγοντα που θα συμβάλει στο να υπάρξει αξιόπιστη πρόταση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους εκτός του «κομματικού κατεστημένου», διαμηνύουν πηγές από το κόμμα στο SigmaLive.

Στο ΕΥΡΩΚΟ υπάρχει

πλήρης αυτογνωσία των δυσκολιών που υπάρχουν ιδιαίτερα μετά την αύξηση του εκλογικού μέτρου και ως εκ τούτου θεωρούν την αναζήτηση συνεργασιών ως μονόδρομο.

Άσσος στο μανίκι το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών

Ως εκ τούτου παράλληλα με τον καταρτισμό ψηφοδελτίου, έχει καταρτιστεί κατάλογος με οργανώσεις και κοινωνικά σύνολα με τα οποία υπάρχουν συγκλίσεις απόψεων σε διάφορα ζητήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με αυτή τη λογική θα αξιοποιηθούν σχέσεις που χτίστηκαν όλο το διάστημα που ο Πρόεδρος του κόμματος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών εργάστηκε στα πλαίσια της Επιτροπής για το πόρισμα που αφορούσε τα αίτια της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Συνάντηση με Ελένη Θεοχάρους και Παγκύπριο Συνέδριο

Στις προτεραιότητες του ΕΥΡΩΚΟ βρίσκεται και συνάντηση με την Ελένη Θεοχάρους και το Κίνημα Αλληλεγγύη. Το Παγκύπριο Συνέδριο στις 17 Φεβρουαρίου, θα σηματοδοτήσει επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου γίνονται μετρήσεις για τις δυνατότητες που έχουν παλιοί υποψηφίοι με βάση αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ ο τελικός καταρτισμός θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουν οι προσπάθειες για συνεργασίες.

Μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δημήτρης Συλλούρης Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟΑντρέας Τελεβάντος Πρόεδρος Νεολαίας ΕΥΡΩΚΟΑντρέας Χριστοφόρου – ΔικηγόροςΠόλυς Παλλήκαρος – Ασφαλιστικός ΣύμβουλοςΠανίκος Καψός – Στέλεχος του κόμματος

ΛΕΜΕΣΟΣ

Γιώργος Παπαδόπουλος – ΕπιχειρηματίαςΠληροφορίες κάνουν λόγω για εκπλήξεις σε πρόσωπα

Αμμόχωστος

Mιχάλης Γιωργάλλας Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟΓιώργος Ζαχαριάδης – Στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα

Βασικοί πυλώνες τις εκστρατείας αν και ακόμα είναι νωρίς, θα είναι η πάγια θέση του ΕΥΡΩΚΟ για τομές στην κρατική μηχανή και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και νομοθεσιών στη λογική της «επανίδρυσης του κράτους».

Αναμένεται να προταχθεί η ανάγκη για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να αξιοποιηθούν μια σειρά από προτάσεις και μελέτες του κόμματος οι οποίες κατατέθηκαν δημόσια ή αναμένεται να κατατεθούν.

Στα του κυπριακού το ΕΥΡΩΚΟ παραμένει πιστό στη θέση για ευρωπαϊκή λύση, η οποία να είναι ευθυγραμμισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τονίζεται από το κόμμα πως αν τελικά η λύση δεν διασφαλίζει, τα πιο πάνω, τότε θα βρεθούν στην απέναντι όχθη.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα