«Δολοφόνησαν παιδιά πριν προλάβουν να φιλήσουν και να ερωτευτούν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της 15ης Ιουλίου ο Βλαδίμηρος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Ο κ.Χαραλάμπους εξιστόρησε τις απόπειρες που έγιναν εναντίον του τόσο πριν το πραξικόπημα όσο και μετά. «Ήμουν υποστηρικτής του Μακαρίου εναντίον της Χούντας

Στην πρώτη απόπειρα είπα ότι έπεσα απ’ τους βράχους γιατί δεν ήθελα να τους δώσω την ικανοποίηση», είπε.

«Την μέρα του πραξικοπήματος ήμουν στο σπίτι, ακούσαμε ότι ο Μακάριος είναι ο νεκρός. Πήγα στο εφεδρικό. Έλειπε ο λοχαγός γιατί ήταν νύχτα καθήκον. Τους είπα να εμποδίσουμε

τον στρατό να μην κατεβεί ο στρατός κάτω στην Αστυνομία», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Ξεχασμένος και αιχμάλωτος στην Τουρκία με δανεικό παντελόνι και ξυπόλυτος

«Οι ασύρματοι σίγησαν. Εγώ είχα υπηρεσιακό περίστροφο μετά την πρώτη απόπειρα που έγινε εναντίον μου», ανέφερε.
Στη συνέχεια ο κ.Χαραλάμπους αναφέρθηκε στους 4 ήρωες του Άη Γιάννη.

«Ο Γεώργιος Αδάμου Χατζηστεφανή, ο Αχιλλέας Κουρτελλή, ο Γεώργιος Χαραλάμπους, ο Ανδρέας Θεοδοσίου. Δυο εξ αυτών ήταν 14 και 16 ετών. τους δολοφόνησαν γιατί φώναζαν ότι ο Μακάριος ζει. Δολοφόνησαν αυτά τα παιδιά πριν προλάβουν να φιλήσουν, πριν προλάβουν να φιληθούν, πριν προλάβουν να ερωτευτούν. Ήταν χωσμένοι πίσω από τους τοίχους. Ο ένας ήταν μέλος της ΠΕΟ, ο άλλος μέλος του ΑΚΕΛ και τα παιδιά μέλη της ΕΔΟΝ», είπε.

«Πηγαίνουν και βάζουν δάφνινα στεφάνια στον Γρίβα, αυτό είναι αίσχος! Ο Γρίβας παρέσυρε τον κόσμο και έκανε την ΕΟΚΑ Β», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ολόκληρη η παρέμβασή του στο βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφόνησαν, ΒΙΝΤΕΟ,dolofonisan, vinteo