Ξεχασμένος και αιχμάλωτος στην Τουρκία με δανεικό παντελόνι και ξυπόλυτος

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πολεμιστής του 1974, Πολύδωρος Πολυδώρου ο οποίος από τις 28 Αυγούστου μέχρι 21 Οκτωβρίου 1974, παρέμεινε ξεχασμένος και αιχμάλωτος στην Τουρκία με δανεικό παντελόνι και ξυπόλυτος.

Αρχικά ο κ. Πολυδώρου ανέφερε ότι τραυματίστηκε στις 21 Ιουνίου στο φυλάκιο τέσσερα στο Δίκωμο, σε μία απόσταση τετρακόσιων μέτρων από το σημείο που έπεφταν οι αλεξιπτωτιστές.

«Έριξα την πρώτη ριπή στους αλεξιπτωτιστές η ώρα 5:30 το πρωί του Σαββάτου με διαταγή

του Στέλιου Χριστοφόρου, Αστυφύλακα τον οποίο πάντα μνημονεύω διότι βρέθηκε μετέπειτα σε ομαδικό τάφο ενώ σε άλλα φυλάκια περίμεναν διαταγή από τον λόχο και το τάγμα. Απ’ ότι φαίνεται προκάλεσα απώλειες και ήρθε η αεροπορία με το ξημέρωμα 21 του Ιούνη με δύο ρουκέτες χτύπησε το φυλάκιο με αποτέλεσμα να τραυματιστώ στον ώμο και στο πόδι».

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά κάποιον τρόπο οι άνδρες που πολέμησαν χάθηκαν άδικα, ενώ με λύπη ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί ξεχάστηκαν διότι μετά την θυσία τους η πολιτεία να μην νοιάζεται γι’ αυτούς.

«Για να πιαστούμε αιχμάλωτοι σταθήκαμε εκεί, πολεμήσαμε και δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας για να βρεθούμε στην Τουρκία αιχμάλωτοι, δεν παραδοθήκαμε όπως μας κατηγόρησαν, τουλάχιστον θα θέλαμε μία ηθική ανταμοιβή».

Κλείνοντας ο κ. Πολυδώρου έχει γράψει βιβλίο με το όνομα «Αιχμάλωτος στην Τουρκία με δανεικό παντελόνι και ξυπόλυτος» το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και μπορεί ο κόσμος να το διαβάσει για να μάθει την ιστορία των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: «Το πουκάμισο το θαλασσί.. και ο Αλέξανδρος εισήλθε εις το νοσοκομείο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεχασμένος, Τουρκία,xechasmenos, tourkia