Master Plan για εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου

Μελέτη-Master Plan πραγματοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας σε συνεργασία με εταιρείες πετρελαιοειδών, με στόχο την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι «το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου

(Hellenic Petroleum , Exxon Mobil Cyprus, Synergaz, Intergaz, Petrolina), πραγματοποιεί μελέτη, στα πλαίσια της εκπόνησης Master Plan για την ανάπλαση της βόρειας ακτής της πόλης της Λάρνακας, στην οποία βρίσκονται εγκατεστημένες οι εταιρείες αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου».

Προστίθεται ότι «δια μέσω της μελέτης, το ΕΒΕ Λάρνακας προτίθεται όπως καταθέσει εμπεριστατωμένες απόψεις, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου αναφορικά με εκπόνηση σχεδίου περιοχής των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας. Η ανάπτυξη της περιοχής μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα αφορά την εμπορική τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της».

Η δημιουργία Master Plan της περιοχής και η κατάθεσή του στο Πολεοδομικό Συμβούλιο, σημειώνεται «θα αποτελέσει και την εισήγηση, όπου οι επιθυμητοί κανόνες για την βιώσιμη ανάπτυξη με ταυτότητα, συνεκτικό σχεδιασμό και εν τέλει ένα ποιοτικό περιβάλλον θα πρέπει να εφαρμοστούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ενόψει της έναρξης της μελέτης υπό τον διεθνή οίκο “Arup” και σε συνεργασία με Ελλαδίτες Συμβούλους, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε ότι το εγχείρημα ανάπλασης και αξιοποίησης της βόρειας ακτής θα αποτελέσει μια μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακή παρέμβαση

για την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Ταυτόχρονα θα προσελκύσει επενδυτές δημιουργώντας το πλαίσιο και τις συνθήκες ενός σημαντικού επιχειρηματικού πεδίου».

Ανέφερε ακόμα ότι «όπως είναι εμφανές, τα χαρακτηριστικά και οι όροι ανάπτυξης της περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου θα επηρεάσουν θετικά το σύνολο της επαρχίας

Λάρνακας, ενώ θα αποτελέσουν έργο υπερτοπικής σημασίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα