Δίωρη στάση εργασίας από ωρομίσθιους του Παν. Κύπρου

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί κατέρχεται το ωρομίσθιο προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αίτημα τη σύσταση και λειτουργία Ταμείου Προνοίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ωρομίσθιο προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι “η δίωρη στάση εργασίας

έχει καταστεί επιβεβλημένη ως πρώτη αντίδραση στην αδικαιολόγητη και μακρόχρονη άρνηση του Πανεπιστημίου, παρά τις υποσχέσεις όλων των αξιωματούχων, να συστήσει και να λειτουργήσει Ταμείο Προνοίας για τους ωρομίσθιους. ”

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, υποστηρίζει το ωρομίσθιο προσωπικό, παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση με την Ένωση Διοικητικού Προσωπικού, αφού το ωφέλημα αυτό είναι συμφωνημένο και καταγραμμένο στη Συλλογική Σύμβαση των ωρομισθίων για περίοδο τουλάχιστον έξι χρόνων.

Το ωρομίσθιο προσωπικό του ΠΚ αναφέρει ότι “η άρνηση του Πανεπιστημίου να καλέσει την ΕΔΙΠΠΑΚ σε διάλογο για το θέμα αυτό και η μετακύληση του από χρόνο σε χρόνο, συνιστούν ουσιαστικά άρνηση υιοθέτησης του Ταμείου Προνοίας για την πιο χαμηλόμισθη ομάδα του Πανεπιστημίου”.

Προσθέτει ότι “η ΕΔΙΠΠΑΚ ανέστειλε απεργιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014, για το ίδιο θέμα, μετά από προτροπές του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Πανεπιστήμιου, για να δοθεί χρόνος για τελική διευθέτηση και λειτουργία του Ταμείου Προνοίας”.

Το ωρομίσθιο προσωπικό του ΠΚ αναφέρει ότι “έκτοτε ουδεμία συνάντηση ή διαβούλευση δεν έχει γίνει και ως αποτέλεσμα της παρελκυστικής πολιτικής του Πανεπιστημίου το ωρομίσθιο προσωπικό, ορισμένα μέλη του οποίου με υπηρεσία πέραν των 20 ετών, έχουν στερηθεί του ωφελήματος αυτού”.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα