Δικηγόρος Βγενόπουλου: Νομικά απαράδεκτη η απόφαση της Θάνου

Νομικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο δικηγόρος του Ανδρέα Βγενόπουλου Μιχάλης Δημητρακόπουλος την απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, για πειθαρχική έρευνα σχετικά με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την πολύκροτη υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Όπως σημειώνεται στην δήλωση που απέστειλε ο εκπρόσωπος του κ. Βγενόπουλου μία ημέρα μετά την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Λαϊκής, η νομιμότητα των ενεργειών

της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατσάνη, είναι επιβεβαιωμένη από την σχετική προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για δύο σοβαρές ενστάσεις, οι οποίες στηρίζονται στην πάγια πειθαρχική νομολογία του Αρείου Πάγου, δηλαδή στην παραβίαση της μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας και στην απουσία νομολογίας που αφορά σε επανεξέταση αρχειοθετημένης πειθαρχικής δικογραφία από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χωρίς την προσθήκη νέων στοιχείων.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

"Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα σχετικά με τον δικονομικό τρόπο, που περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών κα. Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Λαϊκής, η οποία προ ολίγων ημερών ετέθη στο αρχείο, επειδή δεν υπήρξαν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο εντολέας μου κ. Α. Βγενόπουλος, με ενέργειες του δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη, ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εναρμονισμένες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου για το ίδιο ως άνω δικονομικό θέμα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά της κας Τσατάνη, η οποία διεξήχθη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της κας Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, η πρωτοβουλία της κας Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι νομικά παραδεκτή, γιατί προβλέπεται σε πρόσφατο νόμο του κ. Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά, με δύο σοβαρές ενστάσεις, που στηρίζονται στην πάγια πειθαρχική νομολογία του Αρείου Πάγου: α) η πειθαρχική διαδικασία διενεργείται με απόλυτη μυστικότητα και δεν είναι θεσμικά επιτρεπτή η κοινολόγησή της. Β) Δεν έχει επαναληφθεί –νομολογιακά- στο παρελθόν αρχειοθετημένη πειθαρχική δικογραφία από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να επαναξιολογείται, χωρίς να έχουν υπάρξει νεώτερα άγνωστα στοιχεία, πλην της έντονης διαφωνίας για την αρχειοθέτηση του άνω γνωστού δημοσιογράφου."

Keywords
Αναζητήσεις
θανου βγενοπουλος
Τυχαία Θέματα