Δίκη ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Αναβολή λόγω τροποποίησης κατηγορητηρίου

Τη Δευτέρα, στις 09:30, συνεχίζεται τελικά η υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, αφού οι τροποποιήσεις που έκανε η Κατηγορούσα Αρχή στο κατηγορητήριο είχαν ως αποτέλεσμα να ζητηθεί αναβολή από τον δικηγόρο της εταιρείας Enviroplan και του Θεοφάνη Λώλου, Κρις Τριανταφυλλίδη, προκειμένου να συμβουλεύσει τους πελάτες του.

Μας ανησυχεί η καθυστέρηση, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου, εγκρίνοντας το αίτημα της αναβολής.

Εξέφρασε,

επίσης, τη λύπη του Δικαστηρίου προς τον μάρτυρα κατηγορίας Κωνσταντίνο Κοτζάμπαση, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα Υπεύθυνου Τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών και ήταν παρών στην αίθουσα, αφού αναμενόταν να αντεξεταστεί κατά τη σημερινή δικάσιμο από τον κ. Τριανταφυλλίδη.

Ζητώντας την αναβολή, ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων ανέφερε ότι εν όψει των τροποποιήσεων που έγιναν στο κατηγορητήριο, για τις οποίες δεν έφερε ένσταση, επιθυμεί να συμβουλεύσει τους πελάτες του και σε περίπτωση που η απάντησή τους στις νέες κατηγορίες είναι «μη παραδοχή», τότε διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι θα είναι έτοιμος για την αντεξέταση του μάρτυρα τη Δευτέρα.

Σε ερώτημα που του έθεσε ο Δικαστής Σταύρος Σταύρου αν υπάρχει δηλαδή περίπτωση παραδοχής των πελατών του, ο κ. Τριανταφυλλίδης επανέλαβε ότι επιθυμεί να συμβουλεύσει τους πελάτες του.

Ο δικηγόρος της Helector Cyprus Γιώργος Παπαϊωάννου δήλωσε στο Δικαστήριο ότι η απάντησή της εταιρείας στις τροποποιημένες κατηγορίες θα είναι αυτή της «μη παραδοχής».

Οι τροποποιήσεις

Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο κατηγορητήριο αφορούν τις κατηγορίες 88 και 89, που σχετίζονται με τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση και της απάτης για τους κατηγορούμενους 13 (εταιρεία Enviroplan), 14 (Θεοφάνη Λώλο) και 15 (Helector Cyprus Ltd).

Στην κατηγορία 88, η τροποποίηση αφορά την προσθήκη στις λεπτομέρειες του αδικήματος ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συνωμότησαν να καταδολιεύσουν το κοινό μαζί «με την κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ – CYBARCO LTD που εκπροσωπείται από τον Αθανάσιο Κατρή», έτσι ώστε να βοηθήσουν την ίδια κοινοπραξία, καθώς και την Helector Cyprus «έναντι ανταλλάγματος», στο να κατοχυρωθεί η προσφορά που υπέβαλε για την κατασκευή και λειτουργία του ΟΕΔΑ – Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Στην κατηγορία 89 προστίθεται στα άρθρα παράβασης το άρθρο 29 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ 154, ενώ ήδη περιλαμβάνονταν τα άρθρα 300, 20 και 21. Παράλληλα, στις λεπτομέρειες του αδικήματος προστίθεται η χρονική περίοδος διάπραξης του αδικήματος «μεταξύ των ετών 2010 – 2016».

Για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Στέλιος Παπαδόπουλος (Δημόσιος Υπάλληλος), Χρίστος Πέτρου (Δημόσιος Υπάλληλος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Imad Baqle (Μηχανικός Μηχανολόγος), Ευτύχιος Μαληκίδης (πρώην Διευθυντής ΣΑΠΑ), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών &Τεχνικών Έργων Α.Ε. (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD.

Έχουν ήδη καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση ο Σάββας Βέργας και σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ αύριο Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί η επιβολή ποινής για τους Χριστάκη Πέτρου και Ιμάντ Μπαγκλέ, οι οποίοι προέβησαν σε παραδοχή για συγκεκριμένα αδικήματα.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα