Δικαστική έρευνα για Βαρουφάκη θα ζητήσει η ΝΔ

Μείζονα πρωτοβουλία για το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή αναλαμβάνει η ΝΔ και την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον τέως υπουργό Οικονομικών να δώσει τώρα εξηγήσεις.

Σε ανακοίνωσή της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει

ότι «θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και τις επιλογές που έχει και δεν αποκλείεται να ζητήσει δικαστική έρευνα για τον τέως υπουργό οικονομικών.

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών»

Ζητούνται «πειστικές απαντήσεις» από την κυβέρνηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό στα παρακάτω ερωτήματα

Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης;

Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης;

Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε;

Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα;

Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;

Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων;

Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;

«Δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Γιάνη ...μαζέψου και δώσε εξηγήσεις

Αυξάνεται η πίεση στο Γιάνη Βαρουφάκη από κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του ζητούν δημόσια να δώσει εξηγήσεις για τα μυστικά σχέδια της δραχμής, την ίδια ώρα που τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιγήν ιχθύος.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει επανειλλημένα επιχειρήσει να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, λέγοντας ότι δρούσε κατ' εντολήν του, κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ανοίγουν "ομπρέλα προστασίας" γύρω από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ουδέποτε συζητήθηκε Plan B δραχμής σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ δε διστάζουν να συστήσουν στον πρώην "τσάρο" της οικονομίας να "μαζευτεί".

Ωστόσο, έως τώρα το επίσημο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πάρει ακόμη θέση στο μείζον ερώτημα για όλα αυτά: πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας του πρώην υπουργού ή για εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης που εγκαταλείφθηκε την τελευταία στιγμή;

Μάρδας: "Ας ετοίμαζε ό,τι ήθελε το επιτελείο Βαρουφάκη"

Λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και των υποστηρικτών της δραχμής εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μάρδας, ανακοινώνοντας ότι θα λάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών.

Σχολιάζοντας το plan B Βαρουφάκη για υποκλοπές ΑΦΜ και παράλληλο νόμισμα, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε (ΣΚΑΪ): "Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική".

Προανήγγειλε μάλιστα ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά της δραχμής και όσων την υποστηρίζουν "με πολλές ανακρίβειες και λάθη".

Μητρόπουλος: "Κάποιοι έπαιζαν αυθαίρετα με τη δραχμή"

"Ο κ. Βαρουφάκης δείχνει τελευταία μια αμετροέπεια. Από μια φάση και μετά δε λειτούργησε θετικά. Κάθε του κίνηση πρέπει να δείχνει το σεβασμό του στον πρωθυπουργό και τη βαθιά συναίσθηση της κατάστασης. Πρέπει να εξηγήσει κάποια πράγματα", σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΣΚΑΪ, o α' αντιπρόεδρος της Βουλής προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι "ένα τμήμα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα είτε εκ πεποιθήσεως είτε εξ ανάγκης έπαιζαν με το σενάριο της δραχμής", ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε, αναφερόμενος και στον κ. Βαρουφάκη: "Κάποιοι λειτούργησαν αυθαίρετα και με δικής τους προσωπική ατζέντα". Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουδέποτε ενέδωσε σε σενάρια δραχμής.

Οι μεθοδεύσεις Βαρουφάκη

Τα ερωτηματικά για το ρόλο του Γ. Βαρουφάκη άρχισαν να πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα, μετά την επιβεβαίωση ότι ο ίδιος ήταν ανασχετικός παράγοντας στο να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της.

Αρχικά ο ίδιος ομολόγησε ότι μια επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών εργαζόταν πάνω στο σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ και όταν ρωτήθηκε με τίνος εντολή έγινε αυτό, ενέπλεξε τον ίδιο τον πρωθυπουργό. "Με εντολή πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο μου δημιουργήθηκε μία ομάδα 4-5 ατόμων, τα οποία έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες", θα πει χαρακτηριστικά (Real FM).

Τα σχέδια "ευρωδραχμής"

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε (ΣΚΑΙ) ότι είχε παραλάβει ήδη από το Φεβρουάριο μια πλήρη πρόταση που περιλαμβάνει σχέδιο εναλλακτικού ηλεκτρονικού νομίσματος, το οποίο είχε επεξεργαστεί η εταιρεία PayServices.com. Μέσω παρένθετου προσώπου, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ αφορούσε ένα σχέδιο δράσης τριών εβδομάδων για το «νέο ελληνικό συμπληρωματικό νόμισμα Ευρωδραχμή».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η "Καθημερινή της Κυριακής" φέρνει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία πτυχή της πολυσχιδούς δράσης του πρώην υπουργού Οικονομικών. Ο στόχος προς το νέο νόμισμα, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, περιελάμβανε την "άλωση" της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και όλα αυτά πάντοτε με εντολή Τσίπρα.

Εφορία και ΑΤΜ με νέο νόμισμα

Σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και στελέχη hedge funds στις 16 Ιουλίου, ο κ. Βαρουφάκης είπε στους συνομιλητές του ότι στόχος ήταν να παραβιαστεί η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω hackers, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα ΑΦΜ εκατομμυρίων πολιτών και ουσιαστικά να δημιουργηθεί ένας παραλληλος μηχανισμός εισπραξης φόρων που δεν θα ελέγχεται από την τρόικα. Στο μηχανισμό αυτού του παράλληλου ψηφιακού νομίσματος θα εντάσσονταν και τα ΑΤΜ

Πηγή thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα