ΑΕΛ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Το οικονομικό απειλεί να «τορπιλίσει» την προσπάθεια του συλλόγου της Λεμεσού για δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Η χθεσινή πενιχρή ανταπόκριση (μόλις 20 άτομα) στο προσκλητήριο που απεστάλη σε 200 επιφανείς φίλους του σωματείου ήταν ακόμη ένα τεκμήριο-ορόσημο για τη συνεχιζόμενη απαξίωση και την ολοένα και πιο δυσχερή θέση της ΑΕΛ.

Το καλό σενάριο για το σύλλογο της Λεμεσού θα ήταν αυτή η κατάσταση να ήταν αποκλειστικά η έκφραση απαρέσκειας προς τον νυν πρόεδρο. Σε αυτήν την περίπτωση, η λύση

θα ήταν απλή, καθώς ο Ανδρέας Σοφοκλέους ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνάντηση πως είναι πρόθυμος ν’ αποχωρήσει, αν εξ αιτίας του δεν υπάρχει οικονομική στήριξη και συνδρομή από άλλους.

Το κακό σενάριο για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου είναι πως αυτό το σκηνικό είναι προϊόν και της αδυναμίας και της απροθυμίας εμπλοκής στα διοικητικά της ΑΕΛ. Η ομάδα τερμάτισε όγδοη την περασμένη περίοδο, ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου (που οπαδοί της μετέτρεψαν σε τελικό της ντροπής επιβαρύνοντας περαιτέρω το σύλλογο -αγωνιστικά και οικονομικά), έμεινε εκτός Ευρώπης και είναι υποχρεωμένη να αναπροσδιορίζει διαρκώς προς τα κάτω των προϋπολογισμό της.

Προφανώς το όλο πακέτο μόνο ελκυστικό δεν φαντάζει για τον όποιο ενδιαφερόμενο επενδυτή. Όμως η μείωση του μπάτζετ στα 800.000€ (από ένα εκατομμύριο που είχε συμφωνηθεί στη θερινή συνάντηση Σοφοκλέους-Χριστοφόρου) ναρκοθετεί την πορεία της ομάδας στο προσεχές πρωτάθλημα. Μέχρι πρότινος το στοίχημα ήταν να στελεχωθεί ένα μικρό μεν, αλλά ποιοτικό ρόστερ.

Πλέον με την επισήμανση του προέδρου ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για τις 3-4 προσθήκες που θεωρεί αναγκαίες ο προπονητής, η ΑΕΛ κινδυνεύει άμεσα να ξεκινήσει τη σεζόν μ’ ένα κουτσουρεμένο ρόστερ, ελλιπές σε θέσεις-κλειδιά. Αντί δηλαδή να επιχειρήσει ενισχυμένη, άριστα οργανωμένη και προετοιμασμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος, ίσως μπει στην αφετηρία πιο αποδυναμωμένη και αποπροσανατολισμένη σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της. Μια δυσοίωνη προοπτική και για την ίδια και για την ποιότητα του επικείμενου πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα