Διαρροή απόρρητου εγγράφου του ελληνικού ΥΠΕΞ

Έγγραφο με την ένδειξη «απόρρητο» του Υπουργείου Εξωτερικών είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ομάδας «Ρουβίκωνας». Το έγγραφο αναφέρεται στην επίθεση της ομάδας κατά της τουρκικής πρεσβείας.

Το έγγραφο έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελληνική Αστυνομία και κοινοποιείται και στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζητά να ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» στην τουρκική πρεσβεία

με μπογιές, σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει σε ρηματική διακοίνωση. Στο ίδιο έγγραφο φαίνεται το Υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει, ότι υπάρχει ανάγκη «επαγρύπνησης» για την ασφάλεια της τουρκικής πρεσβείας, της τουρκικής πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών αρχών της γείτονος, του γραφείου στρατιωτικών ακολούθων, του γραφείου εμπορικού ακολούθου Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του γραφείου πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Αθήνα. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου.

Στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η οργάνωση «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της και άλλο έγγραφο, το οποίο όμως δεν δημοσιοποιεί, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της, αναφέρει ότι η τουρκική πρεσβεία καταγγέλλει προς τις ελληνικές αρχές ότι η Αστυνομία δεν προέβη σε ενέργειες αποτροπής της επίθεσης και σε συλλήψεις. Κατά το ίδιο πάντα έγγραφο, και τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, ζητείται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να μεσολαβήσει προκειμένου οι δράστες της επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να αποτραπεί κάθε τέτοιου είδους ενέργεια στο άμεσο μέλλον καθώς και να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης κάθε ενδεχόμενου στόχου τουρκικών συμφερόντων.

Η ομάδα, στην ανάρτησή της, επισημαίνει ότι την επομένη της ημερομηνίας που αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε, έγινε η σύλληψη ηγετικού της μέλους από την Ελληνική Αστυνομία για εμπλοκή του στην επίθεση κατά της τουρκικής πρεσβείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα