Χρήση χημικών όπλων στην Συρία: Έριξαν τοξικά αέρια στην πόλη Σακαρέμπ, σύμφωνα με οργάνωση διάσωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Μια συριακή υπηρεσίας διάσωσης που λειτουργεί σε περιοχή που ελέγχεται από τους επαναστάτες υποστήριξε την Τρίτη ότι ένα ελικόπτερο έριξε κατά την διάρκεια της νύχτας κοντέινερς με τοξικό αέριο σε μια μικρή πόλη κοντά στο σημείο όπου κατερρίφθη το ρωσικό ελικόπτερο ώρες νωρίτερα.

Έκπρόσωπος της οργάνωσης διάσωσης με το όνομα «Συριακή Άμυνα Πολιτών» δήλωσε στο Reuters πως 33 άνθρωποι, οι περισσότεροι των οποίων γυναίκες και παιδιά, επλήγησαν από το αέριο που ρίχτηκε στο Σαρακέμπ.

Η ομάδα, που περιγράφει τον εαυτό

της ως μια ουδέτερη οργάνωση από εθελοντές με στόχο την αναζήτηση και διάσωση, κοινοποίησε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει μια ομάδα αντρών να παλεύουν να αναπνεύσουν και να τους χορηγούνται μάσκες οξυγόνου από διασώστες της οργάνωσης.

Οι εθελοντές, που πήγαν στο σημείο της επίθεσης, δήλωσαν πως υποψιάζονται πως ήταν αέριο χλωρίνης αλλά πως δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

«Βαρέλια μεσαίου μεγέθους που περιείχαν τοξικά αέρια. Η «Συριακή Άμυνα Πολιτών» δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το είδος του αερίου» δήλωσε εκπρόσωπος.

Η Συριακή κυβέρνηση και Ρώσοι σύμμαχοί τους δεν ήταν διαθέσιμοι άμεσα για κάποιο σχόλιο από την πλευρά τους.

Τόσο οι κυβερνητικές όσο και οι επαναστατικές δυνάμεις έχουν αρνηθεί να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά την διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου πολέμου. Δυτικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έχει υπάρξει υπεύθυνη για χημικές επιθέσεις με αέριο χλωρίνης και άλλα τοξικά αέρια. Η Συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει της επαναστατικές δυνάμεις για την χρήση δηλητηριώδους αερίου.

Ελεγκτές στο Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσαν πως τα βαρέλια-βόμβες έπεσαν στο Σαρακέμπ αργά την Δευτέρα, τραυματίζοντας έναν μεγάλος αριθμό πολιτών.

Την Δευτέρα, κοντά στο Σαρακέμπ ένα ρωσικό ελικόπτερο κατερρίφθη, σκοτώνοντας και τους 5 επιβαίνοντες, στην μεγαλύτερη επίσημη απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις από τότε που ξεκίνησαν επιχειρήσεις στην Συρία.

χημικάόπλααέριαΣυρίαΣαρακέμπδιασώστεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα