Διαμαρτυρία ΑΚΕΛ έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας

Το ΑΚΕΛ πραγματοποίησε τη Δευτέρα έξω από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Λευκωσία εκδήλωση καταδίκης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου του Κιέβου να απαγορεύσει τη λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο ουδείς από την Πρεσβεία της χώρας παρέλαβε και αυτό τοποθετήθηκε στο γραμματοκιβώτιο της Πρεσβείας.

Με το ψήφισμα εκφράζεται η αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ προς το ΚΚ

Ουκρανίας και καλούνται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο ΟΑΣΕ να ασχοληθούν με το ζήτημα δηλώντας ότι το ΑΚΕΛ θα εγείρει το ζήτημα σε κάθε διεθνές φόρουμ.

Καλούνται επίσης και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η ποινικοποίηση της λειτουργίας του ΚΚ της Ουκρανίας ως προσπάθεια να φιμωθεί η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη της χώρας που αντιτάσσεται στην παράδοση της χώρας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ και στη χρησιμοποίηση της ως όχημα για κλιμάκωση της δυτικής επιθετικότητας σε βάρος της Ρωσίας.

Αναφέρεται επίσης ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί πως η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας προστίθεται σε σειρά διώξεων και απαγορεύσεων σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων της ιδεολογίας και των συμβόλων του κομμουνιστικού κινήματος σε σειρά κρατών – μελών της ΕΕ.

Στο ψήφισμα υπενθυμίζεται ότι ιστορικά οι αντικομμουνιστικές διώξεις αποτέλεσαν τον προάγγελο ευρύτερων διώξεων σε βάρος της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Γίνεται επίσης λόγος για υποκρισία της ΕΕ- ΝΑΤΟ, η οποία στηλιτεύεται και προστίθεται ότι η ΕΕ χρεώνεται με διπλές ευθύνες καθώς ενώ διακηρύσσει αξίες και αρχές έχει συνάψει με την Ουκρανία συμφωνία σύνδεσης παρά την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών από την ουκρανική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στους διαδηλωτές απευθύνθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος είπε ότι στην Ουκρανία συνεχίζεται η εφαρμογή ενός σχεδίου που εξυφανθη πριν αρκετά χρόνια στους κύκλους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και περιλαμβάνει ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα όπως η απαγόρευση λειτουργίας του ΚΚ Ουκρανίας.

Ο κ. Χριστοφίδης συνεχίζοντας ανέφερε ότι από το 2014 που συνετελέσθη η αντιδημοκρατική ανατροπή της Κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία, “γίνονται εγκλήματα κατά συντρόφων μας στην Ουκρανία με στόχο να σιγήσει η όποια φωνή αντίδρασης και αντίστασης στα νατοϊκά σχέδια.

Πρόσθεσε ότι αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής παρωδίας η στημένη δίκη που οδήγησε στην απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας,

Υπενθυμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ στην ιστορία του βρέθηκε δύο φορές στην παρανομία και γνωρίζει πολύ καλά τους μηχανισμούς καταστολής και πίεσης, που θέλουν να σιγήσουν τις πραγματικές δυνάμεις αντίστασης, είπε ότι γνωρίζουμε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις στην Ουκρανία εντάσσονται στην προσπάθεια επιβολής λύσης στο Ουκρανικό η οποία να εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ανέφερε ακόμα ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει σε περικύκλωση της Ρωσίας από νατοϊκές δυνάμεις και γεωστρατηγικού επανασχεδιασμού της Ευρασίας.

Κομμουνιστικά κόμματα όπως το ΑΚΕΛ δεν έχουν δικαίωμα να σιωπούν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης προσθέτοντας ότι “οι μεθοδεύσεις με κάποιο τρόπο κτυπούν και τη δική μας πόρτα με άλλες μορφές κτυπημάτων στο λαϊκό κίνημα”.

Ζητούμε από όλο το δημοκρατικό κόσμο της υφηλίου να υψώσει ανάστημα και να καταδικάσει αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες και να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης της λειτουργίας του ΚΚ της Ουκρανίας, “να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά των συντρόφων μας στην Ουκρανία και αλλού στον κόσμο” και να γνωρίζουν ότι η ιστορία όπως και στο παρελθόν θα μας δικαιώσει.

Καταλήγοντας είπε ότι στην Ουκρανία έφτασαν στο σημείο να καταδικάσουν αυτούς που έφραξαν το δρόμο στον χιτλεροφασισμό.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα