Διαγωνισμός καλλιτεχνικής αφίσας - μονογονεϊκή οικογένεια

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (τμήμα Τεχνών) σε συνεργασία με την οργάνωση «Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων» προκηρύσσει διαγωνισμό καλλιτεχνικής αφίσας με θέμα «Η Γυναίκα Μονογονιός Σήμερα». Οι αφίσες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στις 14 Απριλίου 2016, σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την έκφραση και δημιουργία με σημείο αναφοράς

την μονογονεϊκή οικογένεια και την καθημερινότητα της γυναίκας-μονογονιού, η οποία αναλαμβάνει όλα τα βάρη της μονογονικής οικογένειας, στις πλείστες των περιπτώσεων. Στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και του κράτους για την ανάγκη προστασίας των γυναικών-μονογονιών, ως μιας ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας πληθυσμού.

Οι σχεδιαστές/καλλιτέχνες προτρέπονται να παρουσιάσουν εικαστικά την εικόνα της μονογονεϊκής οικογένειας, αποφεύγοντας στερεοτυπικές αναπαραστάσεις της, οι οποίες την αποτυπώνουν μέσα από το πρίσμα δυσκολιών και δυστυχίας. Ο κάθε καλλιτέχνης/δημιουργός θα μπορεί να εκφράσει το θέμα ελεύθερα και με το δικό του τρόπο.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των αφισών θα διατεθούν για στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν άμεση ανάγκη και απευθύνονται καθημερινά στον Σύνδεσμο. Επίσης, θα παραχωρηθούν τιμητικά βραβεία στο 1ο, 2ο και 3ο βραβευθέν έργο.

Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αποστέλλοντας μία (1) αφίσα. Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg. και pdf.) σε διαστάσεις 50cm X 40cm.

Δικαίωμα στο διαγωνισμό έχουν επαγγελματίες και σπουδαστές άνω των δεκαοκτώ χρόνων.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Για περαιτέρω λεπτομέρειες/ διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Έφη Θεοκλέους στο τηλέφωνο 99-466463. Πληροφορίες για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://singleparentscy.org/.

Keywords
Τυχαία Θέματα