Δύο διαφορετικές ερμηνείες για την επίσκεψη Ερντογάν

Δυο διαφορετικές ερμηνείες για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα κατέθεσαν η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και o νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης.

Ο κύριος Τριανταφυλλίδης, χαρακτήρισε ατυχέστατη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσκαλέσει τον Ερντογάν στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι από την σχετική επίσκεψη ο μόνος κερδισμένος ήταν ο Τούρκος

Πρόεδρος.

Για να προσθέσει στη συνέχεια, ότι η Ελλάδα, η οποία έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα με την Τουρκία κατάφερε να την βγάλει από την διεθνή απομόνωση.

Το δεύτερο το οποίο πέτυχε ο κ. Ερντογάν σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, ήταν «να έρθει σπίτι μας και να μας πει ότι διεκδικεί από το σπίτι μας».

Άκρως διαφορετική ήταν η προσέγγιση της κυρίας Μακρουλλή, η οποία ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα θα πάψει ο ίδιος να έχει προβλήματα με τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.

Ως εκ τούτου δεν θεωρεί ότι η επίσκεψη αυτή τον έβγαλε από την απομόνωση.

Επίσης κατά την κυρία Μαρκουλή, θετικό στοιχείο ήταν ότι σε αυτή την «ανορθόδοξη» όπως την χαρακτήρισε επίσκεψη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε πρώτη φορά έχοντας απέναντι του Τούρκο Πρόεδρο, για παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναγνώρισε ότι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ήταν ορθές όμως αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα κέρδισε από αυτή την επίσκεψη επειδή επανέλαβε τις θέσεις της.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα βγήκε χαμένη από την επίσκεψη ο κ. Τριανταφυλλίδης την έκρινε ως ουδέτερη και σίγουρα θετική για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα