ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ: “Je ne suis pas Rikkos”

Ειρηνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο από την Πλατφόρμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό πολιτειακό και θεσμικό μέτωπο της Κύπρου.

Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν γύρω στις 19:00 έξω από το Προεδρικό κρατώντας πανό με συνθήματα που έγραφαν: “Καθαρά χέρια”, “Je ne suis pas Rikkos”, “Θέλουμε κράτος δικαίου”

και “Σεβασμός στους θεσμούς”.

Οι ομάδες πολιτών που αποτελούν την Πλατφόρμα είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για πρόοδο και υπερηφάνεια, Πολίτες Μπροστά, ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Ανανέωση Συμμετοχή Δημοκρατία, WakeUpCyprus, Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ΖΥΓΟΣ, ΟΠΕΚ, Κίνημα Ανεξάρτητων Ελεύθερων Πολιτών
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εντάχθηκε επίσης στην Πλατφόρμα ως κοινοβουλευτικό κόμμα.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παλτφόρμας Στέλιος Κυθρεώτης είπε ότι οι πολίτες “παρακολουθούν με αγωνία και αγανάκτηση την απίστευτη κατρακύλα και τον εξευτελισμό των θεσμών από τους πολιτειακούς αξιωματούχους και γενικά την πολιτική ηγεσία του τόπου”, προσθέτοντας πως “η ηγεσία του τόπου αποδεικνύεται κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων που περνά η χώρα μας”.

“Κάθε μέρα που περνά αναδύεται και ένα νέο σκάνδαλο, χωρίς να αναλαμβάνεται έμπρακτα η ευθύνη από κανένα. H διαφθορά και η διαπλοκή αναδεικνύονται ως κυρίαρχη νοοτροπία”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι οι πολίτες οφείλουν να προστατεύσουν τους θεσμούς, συμπληρώνοντας ότι “δεν πρέπει να είμαστε πια ακολουθητές φαύλων λόγων και υποσχέσεων”.

“Οφείλουμε”, είπε, “να αντισταθούμε ενεργά και οργανωμένα μπροστά στη θρασύτητα των πολιτικών. Και ξεκαθαρίζουμε: δεν είμαστε ενάντια στη λειτουργία των κομμάτων. Είμαστε εναντίον στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν μέχρι σήμερα”.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα