Δεν ψηφίζουμε ιδιωτικοποίηση της CYTA

Κατηγορηματικές δηλώσεις Νικόλα - βουλευτών του ΔΗΚΟ σε συγκέντρωση εργαζομένων
Θα καταψηφισθούν τα νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή και πρέπει να συζητηθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου

Το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, δήλωσε χθες βράδυ, σε μεγάλη συγκέντρωση

των εργαζομένων στη CYTA, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. Η δήλωση αυτή, που έρχεται μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού, φαίνεται ότι κλείνει το κεφάλαιο των ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτό ήταν καταγεγραμμένο στο μνημόνιο, αφού όταν το θέμα της CYTA πάει στη Βουλή κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα το ψηφίσει.

Δεν χρειάζεται να είναι προαπαιτούμενο πια
Όπως είναι γνωστό, τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της CYTA θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής το θέμα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών είναι καταγεγραμμένο στα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, οι αλλεπάλληλες όμως δηλώσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί όλα τα χρήματα του μνημονίου, μάλλον, οδηγούν και την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της CYTA σε ακύρωση.

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση των εργαζομένων στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ έγινε μετά από πρωτοβουλία του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκου Τρυφωνίδη. Στη συνάντηση πήραν μέρος πέραν των 400 εργαζομένων, βουλευτές του ΔΗΚΟ και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Θα καταψηφισθούν τα νομοσχέδια
Όπως πληροφορούμαστε, απαντώντας σε εισαγωγική ομιλία του Αλ. Τρυφωνίδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του τάσσεται ξεκάθαρα κατά της ιδιωτικοποίησης της Αρχής, τονίζοντας ότι, λόγω της ευαισθησίας των υπηρεσιών τις οποίες παρέχει η CYTA, ο έλεγχος των περιουσιακών της στοιχείων πρέπει να παραμείνει στο Κράτος.

«Τα νομοσχέδια τα οποία είναι κατατεθειμένα στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών -είπε ο κ. Παπαδόπουλος- δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από το ΔΗΚΟ, το οποίο θα τα καταψηφίσει».

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν αποδέχεται ούτε τη δημιουργία νέας εταιρείας, όπως εισηγείται η Κυβέρνηση, και τόνισε πως το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ξεπούλημα της Αρχής, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μάλιστα υποστήριξε ότι κάποιοι συντηρούν την κακοδιαχείριση στη CYTA, ώστε να την έχουν σε μειονεκτική θέση, για να βοηθηθούν στην πρόθεσή τους για ιδιωτικοποίησή της.

Σημαντικός ο ρόλος της
«Ο ρόλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών -είπε ο κ. Παπαδόπουλος- είναι σημαντικός και ιδιαιτέρως χρήσιμος για την οικονομία του τόπου, αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Κύπρου. Πρόκειται για τον καλύτερο ημικρατικό οργανισμό που έχουμε στη χώρα μας, ο οποίος όμως θα πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια σημείωσε μείωση κερδών λόγω του ανταγωνισμού, αλλά και λόγω της κακοδιαχείρισης. Το ΔΗΚΟ επιμένει ότι η CYTA χρειάζεται όχι ιδιωτικοποίηση αλλά εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση, μακριά από πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις».

Προτάσεις για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση
Παρουσίαση των θέσεων των εργαζομένων έκανε στη συγκέντρωση ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ο οποίος εξήγησε γιατί δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε στο υψηλού επιπέδου προσωπικό το οποίο διαθέτει ο οργανισμός και την τεράστια τεχνογνωσία την οποία κατέχει.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ παρέδωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ τις προτάσεις για εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση της CYTA, τις οποίες ετοίμασαν οι συντεχνίες των εργαζομένων και κάλεσε το κόμμα να τις εμβολιάσει αν πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο, ώστε ο οργανισμός να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι οι προτάσεις θα μελετηθούν και θα τύχουν επεξεργασίας.

«Χρειαζόμαστε την Αρχή Τηλεπικοινωνιών -τόνισε ο κ. Τρυφωνίδης- για να συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό βραχίονα της ανάπτυξης της οικονομίας και στήριξης του Κράτους».

Η θέση των βουλευτών
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΔΗΚΟ, οι οποίοι παρέστησαν στη συγκέντρωση, διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής.

Μετά τις ομιλίες οι παρευρεθέντες στη συγκέντρωση εργαζόμενοι στη CYTA υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων τόσο στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ όσο και στους βουλευτές του κόμματος, ζητώντας δεσμεύσεις για μη ψήφιση των νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής. Καθολική ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η κατηγορηματική δέσμευση ότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα νομοσχέδια τα οποία προνοούν ιδιωτικοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα