Το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη

CHAMPIONS LEAGUE
Κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό, ηττήθηκε 3-0 από την Άρσεναλ και συνεχίζει στο Europa League

Η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Απέναντί του είχε την Άρσεναλ. Μια ομάδα που «χτυπάει» το αγγλικό πρωτάθλημα, με παίκτες που κατέβηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη στο «Καραϊσκάκης» και που γνώριζαν πολύ καλά ότι εάν έμεναν εκτός

συνέχειας θα τους έμενε η «ρετσινιά», για πρώτη φορά μετά το 1999.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας στο μυαλό τους την εξαιρετική εμφάνιση στο Λονδίνο, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γνώρισαν την ήττα με 3-0 από τους «κανονιέρηδες» στο Καραϊσκάκης κι έμειναν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ, με το εισιτήριο όμως για το Europa League στα χέρια και παρακαταθήκη τις καλές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και το 3x3.

Πρωταγωνιστές του αγώνα; Ο Ζιρού ο οποίος σκόραρε και τα τρία (29’, 50’ και 66’) γκολ της Άρσεναλ και στη συνέχεια ο Κάμπελ, ο οποίος έφτιαξε το δεύτερο τέρμα και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή των Άγγλων στο ματς, στο 25ο λεπτό στο δοκάρι του Φλαμινί.

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή πρόθεση να δώσει χώρο στην Άρσεναλ, θέλοντας να τη «χτυπήσει» στις κόντρες. Στο 12’ ο Ιντέγε μπήκε ωραία από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε και το γύρισμα, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν, ενώ στο 20’ ο Σεμπά έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κάμπελ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Φλαμινί μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Η… προειδοποίηση της Άρσεναλ δεν… ξύπνησε τον Ολυμπιακό, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από μπαλιά από τα αριστερά.

Υποχώρηση…
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους Πειραιώτες, μια και στην πρώτη… επίσκεψη των φιλοξενουμένων στην εστία του Ρομπέρτο, στο 49ο λεπτό, ο Ζιρού έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Άρσεναλ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Κάμπελ, και παράλληλα σημαντικό προβάδισμα στους Άγγλους για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μάλιστα, στο 56’ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Γουόλκοτ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε την ευκαιρία να μπουν και πάλι δυναμικά στο… κόλπο της πρόκρισης, όταν ο Φορτούνης έκανε εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσεχ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Η… ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων μπήκε στη φάση του 66ου λεπτού, όταν ο Ριτσόλι καταλόγισε πέναλτι σε επέμβαση του Ελαμπντελαουί, με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του, κι από τα 11… βήματα ο Ζιρού έκανε το 3-0 και ουσιαστικά «σφράγισε» το «εισιτήριο» της Άρσεναλ στην επόμενη φάση.

Πέρασε η Τσέλσι
Το φιλί της ζωής πήρε η Τσέλσι που νίκησε 2-0 την Πόρτο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στους «16» του Champions League. Μπορεί στην Αγγλία να παραπαίουν, όμως στην Ευρώπη οι «μπλε» έδειξαν χαρακτήρα και πήραν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο απέκλεισε την πρώην ομάδα του. Ως δεύτερη πέρασε η Ντιναμό Κιέβου που ξεπέρασε εύκολα (1-0) το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η αδιάφορη και αποκλεισμένη Λιόν νίκησε 2-0 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», στο ντεμπούτο του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο των «νυχτερήδων», που θα συνεχίσουν στο Europa League. Αυτό σημαίνει ότι στους «16» του Champions League προκρίθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη Γάνδη, που νίκησε 2-1 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα, η Γάνδη γίνεται η πρώτη βελγική ομάδα που περνά στη νοκ άουτ φάση, τα τελευταία 15 χρόνια!

Ματς-θρίλερ έγινε στο «Ολύμπικο», όπου Ρόμα και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Οι «τζιαλορόσι», παρότι απέτυχαν να νικήσουν τους Λευκορώσους, πέρασαν στους «16» στην ισοβαθμία με τη Λεβερκούζεν (1-1 με τα... δεύτερα της Μπαρσελόνα). Κινδύνευσαν όμως άμεσα από την ΜΠΑΤΕ, που σε περίπτωση νίκης θα είχε κάνει το μεγάλο «μπαμ». Τώρα έμεινε τελευταία, ενώ στο Europa συνεχίζει η Λεβερκούζεν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λεβερκούζεν - Μπαρσελόνα 1-1
Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν 0-2
Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-3
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι 1-0
Τσέλσι - Πόρτο 2-0
Βαλένθια - Λιόν 0-2
Γάνδη - Ζενίτ Αγ. Πετρ. 2-1

Keywords
Τυχαία Θέματα