Δεν αποδέχεται όσα λέγονται για εκεχειρία η Τουρκία

Η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη βόρεια Συρία έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές και υπάρξουν εγγυήσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε αντίθεση με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία το τελευταίο 24ωρο για εκεχειρία μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων στη Βόρεια Συρία, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να μην ενστερνίζεται το συγκεκριμένο

γεγονός.

Σήμερα ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται την ανακοίνωση των ΗΠΑ για μια εκεχειρία της Άγκυρας με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία.

"Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση", σε αντίθεση με αυτό που "λένε ορισμένοι ξένοι εκπρόσωποι, ένα συμβιβασμό ή μια εκεχειρία μεταξύ της Τουρκίας και των κουρδικών στοιχείων", σημείωσε ο Τσελίκ.

"Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο και νόμιμο κράτος", το οποίο δεν μπορεί να εξισωθεί με "μια τρομοκρατική οργάνωση", πρόσθεσε ο Yπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφερόμενος στο PYD, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας.

Την ίδια ώρα όσον αφορά το μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Yπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα έχει συλλάβει 815 ανθρώπους από τις αρχές του 2016 στο πλαίσιο της καταστολής της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης και σημείωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν ξένοι.

Χιλιάδες ξένοι μαχητές από χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Βρετανία, χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ, έχουν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους τα τελευταία χρόνια, πολλοί από αυτούς διερχόμενοι από το έδαφος της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση καταστολής των δικτύων που διευκολύνουν τη διέλευσή τους από το έδαφός της.

Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 5.803 ανθρώπους από τους οποίους περίπου οι 2.200 ήταν ξένοι, πρόσθεσε ο Yπουργός Αλά, χωρίς να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα