Δεύτερη μέρα απεργίας για νοσηλευτές-Αναβολή χειρ.επεμβάσεων

Απέχουν για δεύτερη μέρα οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ από τα καθήκοντα τους, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 19.30, γεγονός, που αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και την ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ.

Οι περισσότεροι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ εργάζονται στα νοσοκομεία στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Πάφο, στη Λεμεσό, στο Παραλίμνι και στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία,τα οποία και επηρεάζονται περισσότερο από την απεργία.

Στη

διάρκεια της απεργίας και σήμερα όλα τα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Εξαιρούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα τμήματα Αιμοκάθαρσης και Μεσογειακής Αναιμίας, στα οποία το προσωπικό θα εργάζεται για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, διασφαλίζοντας να μην κινδυνεύσει κανείς.

Στα χειρουργεία, που επηρεάζονται από την απεργία, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά εσωτερικών ασθενών. Τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργούν με ομάδα ασφαλείας, που θα παρεμβαίνει στα πολύ επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, θα εξυπηρετούνται οι επείγουσες κλήσεις ασθενοφόρων. Τα πάγια αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών αφορούν:

Την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής σε όλες τις δομές, προκειμένου να καλυφθούν διοικητικά κενά.Την έναρξη των διαδικασιών για ένταξη των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς να ζητούν, στην παρούσα φάση, την οικονομική αντιμισθία. Την αξιολόγησή τους ως επιστημονικό προσωπικό και όχι ως προσωπικό με λυκειακά ή μεταλυκειακά προσόντα.Τη ρύθμιση της οικονομικής αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης στα τμήματα υπερβαρικών και αγγειογραφιών.

Οι νοσηλευτές προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων, αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, Θόδωρος Πετέλης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι αναλόγως των εξελίξεων της σημερινής ημέρας, θα συνέλθει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας, σε ημερομηνία, που θα καθοριστεί, για να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης.

Υπ.Υγείας: Άκαιρες και εκβιαστικές κινητοποιήσεις

Για άκαιρες και εκβιαστικές κινητοποιήσεις, την ώρα που αναβάλλονται προγραμματισμένες επεμβάσεις για βιοψίες, κάνει, ωστόσο, λόγο ο Υπουργό Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Με έντονη λογομαχία κι αντιπαράθεση μεταξύ νοσηλευτών και Υπουργού Υγείας, σημαδεύτηκε η χθεσινή, πρώτη 12ώρη στάση εργασίας της ΠΑ. ΣΥ. ΝΟ, η οποία στηρίχθηκε και από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών.

Τα πνεύματα, μάλιστα, οξύνθηκαν επικίνδυνα κατά την παράδοση του υπομνήματος της ΠΑΣΥΝΟ προς τον Υπουργό Υγείας.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας ζήτησε να συναντήσει σήμερα την ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ., η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας των γιατρών του δημοσίου, Σωτήρης Κούμας, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16.00. Μετά τη λήξη του χρονοδιαγράμματος της 15ης Φεβρουαρίου, είπε, η ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε να δώσει άλλη μία ευκαιρία στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα χρόνια αιτήματα της. Θα ακούσουμε τις προθέσεις του Υπουργού, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούμας, και ανάλογα θα προχωρήσουμε.

Keywords
απεργια, σταση εργασιας, υπουργειο εσωτερικων, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αξιολογηση, ημερομήνια, πνευματα, ραδιο, ωρα, γεγονος, δομη, δωσει, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εσωτερικων, λευκωσια, λειτουργια, ληψη, ληξη, λογο, νοσοκομεια, ομαδα, πρωι, ρυθμιση, υπουργειο υγειας, υπουργειο, νοσοκομειο, σωτηρης, υγειας
Τυχαία Θέματα