Ομόνοια: Η διάδοχη διοικητική κατάσταση

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη στελέχωση του νέου διοικητικού συμβουλίου των «πρασίνων».

Υπό τη σκιά της νέας κόντρας μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ξεκίνησαν δειλά-δειλά οι ζυμώσεις για τη διαδοχή του νυν Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία της διοίκησης Δώρου Σεραφείμ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο και δεν είναι μυστικό πως δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της για ακόμη μία διετία. Αυτό είναι ένα δεδομένο και δεν αλλάζει. Αυτό που δεν είναι καθόλου σίγουρο στην παρούσα φάση είναι ποιοι θα αναλάβουν και κυρίως ποιος θα αναλάβει το βάρος της προεδρίας.

Διώχνουν

τον κόσμο
Η κόντρα μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων δεν είναι κάτι νέο. Είναι ένα πρόβλημα που υποβόσκει εδώ και πολλά χρόνια και με την παραμικρή αφορμή βγαίνει στην επιφάνεια, ώστε δεν θα πούμε πολλά. Το έχουμε κάνει αρκετές στο παρελθόν και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Τόσο οι μεν, όσο και οι δε επιμένουν να βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς» και κανείς δεν κάνει ένα βήμα μπροστά. Και οι δύο πλευρές αρνιούνται πεισματικά να βάλουν νερό στο κρασί τους και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυσχεραίνουν την κατάσταση και να αυξάνουν τη διχόνοια στις τάξεις του κόσμου. Όπως έγινε και το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΠ. Το μισό γήπεδο έβριζε και ζητούσε την παραίτηση της διοίκησης, με τους υπόλοιπους να γιουχαΐζουν και να καταδικάζουν αυτές τις πράξεις.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σκηνές σαν και αυτές, όπως και τα όσα προηγήθηκαν, δεν τιμούν κανένα στο οικοδόμημα της Ομόνοιας και αυτό που επιτυγχάνουν οι δύο πλευρές είναι να διώξουν τον αγνό, «ουδέτερο» φίλαθλο από το γήπεδο.

Πυρετός διεργασιών
Πάμε και στην επόμενη μέρα. Τη διάδοχη διοικητική κατάσταση. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει κάποιες διεργασίες και πολλές επαφές μεταξύ ατόμων, τα οποία ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια θέση στο επόμενο συμβούλιο, καθώς και άτομα που λειτουργούν ως μεσολαβητές, με στόχο να πείσουν γνωστούς και οικονομικά επιφανείς φίλους του συλλόγου να εμπλακούν στα διοικητικά.
Στην παρούσα φάση, όμως, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, παρά μόνο το φιλολογικό ενδιαφέρον από συγκεκριμένα άτομα και κύκλους για να οδηγήσουν την Ομόνοια στην επόμενη μέρα. Ένα βασικό κομμάτι του παζλ είναι η προεδρία του συλλόγου. Το τελευταίο διάστημα έχουν προσεγγιστεί αρκετά άτομα τα οποία φαντάζουν να είναι ικανά για να αναλάβουν το συγκεκριμένο πόστο, χωρίς όμως κανείς από αυτούς να πει το πολυπόθητο «ναι». Κάποιοι ευχαρίστησαν και αρνήθηκαν ευγενικά την πρόσκληση-πρόκληση και κάποιοι άλλοι ίσως να το σκέφτονται ακόμα.

Νέα άτομα, νέες ιδέες
Από αυτά ακούγονται και τα όσα μαθαίνουμε, φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση για εμπλοκή στα διοικητικά της Ομόνοιας από άτομα με νέες ιδέες και μια διαφορετική νοοτροπία. Άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, να βάλουν τον σύλλογο στον δρόμο του επαγγελματισμού και να τον βοηθήσουν να βγει από την αγωνιστική μιζέρια των τελευταίων χρόνων. Όπως τονίσαμε και πιο πάνω, για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα σίγουρα και τίποτα χειροπιαστό, παρά μόνο η καλή διάθεση και η πρόθεση από συγκεκριμένα άτομα για να έρθουν κοντά στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα