Χρυσό στο σκιτ ο Καζάκος (φωτος)

Ένα παραδοσιακά... κυπριακό άθλημα, χάρισε στη χώρα μας το 15ο χρυσό μετάλλιό της στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στην Ισλανδία. Στο σκοπευτήριο «Άλφσνες» του Ρέικιαβικ, ανάμεσα στα χιονισμένα όρη, ο Γιώργος Καζάκος κατάφερε να παραμείνει ήρεμος μέχρι το τέλος της διαδικασίας του σκιτ και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με 15/16 δίσκους στον τελικό, απέναντι σε Ισλανδό αθλητή. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Στέφανος Νικολαΐδης, ο

οποίος ολοκλήρωσε τους 125 δίσκους με ρεκόρ αγώνων 123/125, όμως στον ημιτελικό είχε 12/16 δίσκους και μπήκε στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, αφού ο Καζάκος και ο Ισλανδός είχαν από 13/16. Στον μικρό τελικό ο Νικολαΐδης με 13/16 δίσκους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Θα μπορούσαμε σίγουρα για το 1-2, αφού τα παιδιά έδειξαν πως ήταν σε καλή ημέρα. Δυστυχώς, ο Νικολαΐδης δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό, όμως είμαστε ευχαριστημένοι για το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο. Και μάλιστα σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τους αθλητές μας, με το διαπεραστικό κρύο να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειές τους», μας ανέφερε η επικεφαλής της κυπριακής σκοποβολής στους ΑΜΚΕ, Δώρα Κυριάκου.

Χρυσό και Αργυρό στο τένις
Θετικός ο απολογισμός της κυπριακής αντισφαίρισης στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (5/6/15) επικυρώθηκαν τρία μετάλλια εκάστης αξίας. Στο «χρυσό» ντύθηκαν ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν στο διπλό μικτό, στο «ασήμι» ο Πέτρος Χρυσοχός και ο Σέργης Κυρατζής στο διπλό ανδρών και στον «μπρούντζο» η Ραλούκα Σέρμπαν (μονό γυναικών). Στη χθεσινή ημέρα και στον τελευταίο αγώνα αυτής, ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας με 2-0 στον τελικό (6-4, 7-6) του διδύμου από το Λουξεμβούργο Σιαϊντβάιλερ / Σιολ. Οι αθλητές μας έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι τους και πάλεψαν μέχρι τέλους σε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, με το τάι-μπρέικ να ολοκληρώνεται με 7-4 πόντους, που τους έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσουν τρελά.

Παρά τη μεγάλη προσπάθειά τους και το καλό παιχνίδι τους, οι Πέτρος Χρυσοχός και Σέργης Κυρατζής ηττήθηκαν στον τελικό του διπλού ανδρών από τους Μονεγάσκους Κουιγιάρ και Οζέρ με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 10-6) και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο. Στο πρώτο σετ το πρόβλημα στην ομάδα μας ήταν στο ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς - γκέιμ του ο Κυρατζής (δέχθηκε τρία μπρέικ) και παρά το ότι οι αθλητές μας απάντησαν στα δύο από αυτά, το έχασαν με 6-4. Στο δεύτερο σετ οι Χρυσοχός και Κυρατζής έκαναν μπρέικ με το «καλημέρα» και διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι τέλους κατακτώντας το σετ με 6-4. Στο σούπερ τάι-μπρέικ μέτρησε η μεγάλη εμπειρία των Μονεγάσκων, οι οποίοι έκαναν δύο μίνι-μπρέικ στον 6ο και 10ο πόντο και πήραν το σετ με 10-6 και το χρυσό μετάλλιο.

«Παίξαμε καλά, ίσως κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια στο διπλό, όμως οι αντίπαλοί μας είναι πάρα πολύ έμπειροι και ιδιαίτερα στους κρίσιμους πόντους αυτό μέτρησε. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου εδώ, σε παράξενο γήπεδο, το οποίο δεν θα ξαναβρούμε μπροστά μας», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο Σέργης Κυρατζής, ενώ στενοχωρημένος ήταν ο Πέτρος Χρυσοχός, αφού πήγε στο Ρέικιαβικ με διαφορετικούς στόχους. «Ήρθα εδώ με στόχο τρία χρυσά και φεύγω με μόνο δύο μετάλλια. Η κλήρωση δυστυχώς δεν μας έκανε το χατίρι και μας έριξε νωρίς απέναντι σε πολύ έμπειρους αθλητές και βρεθήκαμε εκτός μεταλλίων στο μονό. Σήμερα, προσπαθήσαμε αρκετά, όμως στους κρίσιμους πόντους μέτρησε η εμπειρία των αντιπάλων μας, οι οποίοι ήξεραν τι να κάνουν και μας κέρδισαν. Τους άξιζε το χρυσό, γιατί ήταν καλύτεροι, όμως μπορούσαμε με λίγη προσοχή στο πρώτο σετ να κάναμε την έκπληξη. Ακόμα και το γήπεδο είναι πολύ παράξενο. Σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια θα μπορούσα να παίξω αρκετά καλύτερα», μας ανέφερε ο Χρυσοχός, λίγο πριν πάει να ξεκουραστεί και ετοιμαστεί για τον τελικό του διπλού μικτού, στο οποίο κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο αθλητές που έθεσαν εκτός ημιτελικής φάσης τους αθλητές μας στο μονό, ο Λουξεμβούργιος Ούγο Ναστάσι και ο αθλητής από την Ανδόρα, Γάλλος Λοράν Ρεκουντέρ, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για τον τελικό. Ο Ρεκουντέρ μάς είπε μάλιστα και 2-3 λέξεις στα Ελληνικά, αφού τον συνδέει στενή φιλία με τον Φώτο Καλλία, του οποίου είναι και πρώτος κουμπάρος! Τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στην Ανδόρα, όπου έχει τη δική του σχολή αντισφαίρισης και του δόθηκε η ευκαιρία, στα 31 του χρόνια, να αγωνιστεί σε Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Άτυχος ο Κνέζεβιτς
Η ατυχία χτύπησε την ομάδα ανδρών του μπιτς - βόλεϊ, καθώς στη διάρκεια του αγώνα της με το Λίχτενσταϊν για μία θέση στον τελικό, ο Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς υπέστη θλάση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί κανονικά. Παρά το εμφανές πρόβλημά του έσφιξε τα δόντια, όμως δεν κατάφερε με παρτενέρ τον Δημήτρη Αποστόλου να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Λίχτενσταϊν, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 2-0 σετ (22-20, 21-19). Η Κύπρος θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αυριανό μικρό τελικό (13:00 ώρα Κύπρου), με αντίπαλο το Λουξεμβούργο. Για το αν θα αγωνιστεί ο Κνέζεβιτς στον μικρό τελικό του Σαββάτου θα εξαρτηθεί από το πώς θα αισθάνεται το πρωί, καθώς δεν θέλει να διακινδυνεύσει κάτι χειρότερο.

Στο γυναικείο μπιτς - βόλεϊ, η Μαριόττα Αγγελοπούλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου, επανήλθαν στις νίκες μετά τις δύο σερί ήττες από Ισλανδία και Μονακό, κερδίζοντας με 2-0 σετ τη Μάλτα (21-15, 21-16). Παρά το ότι δεν ξεπέρασαν την ίωσή τους τα δύο κορίτσια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι σε θέση στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, το Σάββατο το πρωί (11:00, 14:00 ώρα Κύπρου) να παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στο Λίχτενσταϊν.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο μονό, εξασφάλισε ο Μάριος Γιάγκου, ενώ αντίθετα ο αδελφός του Γιάγκος, αποκλείστηκε. Ο Μάριος, ως επικεφαλής του Α΄ Ομίλου και του ταμπλό, κέρδισε με 3-1 σετ τον Άντονι Περέτι από το Μονακό (9-11, 11-8, 11-8, 11-8) και με 3-0 τον Ισλανδό Ντάβιο Γιόνσον (12-10, 11-3, 11-4). Έτσι, στον βραδινό προημιτελικό θα έβρισκε απέναντί του τον Τράιαν Τσιότσιου από το Λουξεμβούργο.

Αντίθετα, ο Γιάγκος, παρά το ότι ξεκίνησε με νίκη επί του Πάτρικ Ροντρίγκες Σιαλέ από την Ανδόρα με 3-1 σετ (11-1, 11-7, 7-11, 11-6), εντούτοις στη συνέχεια γνώρισε δύο ήττες και αποκλείστηκε. Στον δεύτερο αγώνα του έχασε από τον Λουξεμβούργιο Τράιαν Τσιότσιου με 3-0 (11-7, 11-7, 11-6) και στον τρίτο από τον Λορέντσο Ράνι από το Σαν Μαρίνο με 3-0 (12-10, 11-4, 11-6).

Keywords
Τυχαία Θέματα