Ολονύχτια επιχείρηση για μεταφορά της νιτρικής αμμωνίας

Με πάσα μυστικότητα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έστησαν από χθες βράδυ, γιγαντιαία επιχείρηση για τη μεταφορά των 5 τόνων νιτρικής αμμωνίας που εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Λάρνακα.

Πονοκεφαλιάζει η αστυνομία για τον τρόπο μεταφορά της αμμωνίας στην Κύπρο, αφού εκτιμάται ότι έγινε εισαγωγή της μαζί με άλλες ουσίες μέσα σε κουτιά πρώτων βοηθειών.

Αναλυτικότερα, ολονύχτια επιχείρηση για την μεταφορά των 5 τόνων νιτρικής αμμωνίας, έστησε χθες βράδυ η αστυνομία, με την εμπλοκή διαφόρων

τμημάτων της δύναμης και άλλων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, σε συνεργασία με τις Κυπριακές αρχές ασφαλείας, εργάζονται νυχθημερόν για την εξακρίβωση των στόχων στους οποίους θα γίνονταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και της χώρας από την οποία έγινε η εισαγωγή της νιτρικής αμμωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ποσότητα εισήχθη μαζί με άλλες ουσίες μέσα σε κιβώτια πρώτων βοηθειών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η χώρα προέλευσης της, μιας και οι άλλες ουσίες εισήχθηκαν τόσο από ανατολικές όσο και από Ευρωπαϊκές χώρες.

Η αστυνομία πάντως εξετάζει πληροφορίες που φέρουν τον συλληφθέντα 26χρονο ύποπτο, να επισκέπτεται την Κύπρο αρκετές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέγει μέχρι στιγμής ο 26χρονος ύποπτος φέρεται να έζησε μέχρι τα 18του χρόνια στον Καναδά και στη συνέχεια μετέβη στο Λίβανο, όπου σπούδασε Μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Αργά το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε σε έκδοση εντάλματος σύλληψης του πατέρα του υπόπτου για αδίκημα που αφορά συμμετοχή σε τρομοκρατικής οργάνωση. Παράλληλα εκδόθηκαν διεθνές και Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου Αραβικής καταγωγής, που θεωρείται ως ο ιδιοκτήτης της οικίας στην οποία εντοπίστηκε η νιτρική αμμωνία.

Στο μεταξύ, ο 26χρονος ύποπτος Λιβάνιος οδηγήθηκε το πρωί εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, για λόγους εθνικής ασφάλειας, ανανέωσε το διάταγμα κράτησης του για άλλες 8 ημέρες.

Εξερχόμενος της αίθουσας ο συνήγορος υπεράσπισης του, ο οποίος πρόβαλε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, ανέφερε ότι ο 26χρονος ισχυρίζεται ότι στην Κύπρο έφθασε μαζί με την οικογένεια του για μόνιμη εγκατάσταση και ότι η οικία στην οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ήταν στα σχέδια του για αγορά.

Αρνείται παράλληλα σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης του, ότι έχει οποιασδήποτε διασύνδεση με την Χεζμπολάχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα