Ρονζεμποργκ-ΑΠΟΕΛ 2-1: Ο Εφραίμ τον κρατάει ζωντανό...

Ο Γιώργος Εφραίμ έδωσε το "φιλί ζωής" στον ΑΠΟΕΛ και με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο Lerkendal Stadion, κρατάει τους "γαλαζοκίτρινους" ζωντανούς για πρόκριση. Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, ένα στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο πιο βελτιωμένο και πιο σοβαρό. Η είσοδος των Ορλάντι και Εφραίμ

στο παιχνίδι, άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας.

Εικόνα αγώνα:

Ένα πολύ κακό πρόσωπο έβγαλε ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο με τη Ρονζεμποργκ να ελέγχει πλήρως το πρώτο 45άλεπτο, με τους πρωταθλητές Κύπρου να μην έχουν ούτε και μία τελική φάση. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν είχε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό φαινόταν με την άμυνα των "γαλαζοκιτρίνων" να είναι συνεχώς εκτεθειμένη.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα η Ρονζεμποργκ να το εκμεταλλεύεται αυτό και ν' ανοίγει το σκορ στο 23'με τον Gytkjaer μετά από κενά στην αμυντική περιοχή. Αμέσως μετά το πρώτο της γκολ η νορβηγική ομάδα, έφτασε πολύ κοντά και σ' ένα δεύτερο γκολ με τον Χέλαντ να φεύγει πίσω από την άμυνα αμαρκάριστος να επιχειρεί το πλασέ, απέφυγε τα χειρότερα όμως για την... ώρα ο Βάτερμαν. Το γκολ των Νορβηγών δεν ταρακούνησε τους "γαλαζοκίτρινους" ιδιαίτερα, αντίθετα συνέχισαν να υστερούν στο δημιουργικό κομμάτι. Το 1-0 "άνοιξε την όρεξη" στη Ρονζεμποργκ και ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήρθε και δεύτερο απανωτό χτύπημα με τον Skjelvik να κάνει το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν γνώριζε ότι έπρεπε ν’ αλλάξει κάτι στον σχηματισμό του στην επανάληψη για να δει ένα καλύτερο ΑΠΟΕΛ. Έτσι και έγινε! Βάζοντας μέσα τους Ορλάντι και Εφραίμ, ο ρυθμός των «πορτοκαλί» ανέβηκε άρδην, παρουσιάζοντας μας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό του πρώτου μέρους. Η είσοδος του Ορλάντι βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι, ήταν ο οργανωτής που έλειπε από το πρώτο 45άλεπτο και εδώ ήταν που φάνηκε και η απουσία του Ντε Βινσέντι.

Στο 58’ η Ροζενμποργκ βρέθηκε μία ανάσα από το 3-0 με τον Κόνραντσεν, να κάνει την κεφαλιά όμως δύο ποδοσφαιριστές που ήταν κοντά στην εστία του Βάτερμαν, τα ‘χασαν και δεν πρόλαβαν να κάνουν την κοντινή προβολή.

Στο 67’ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε αυτό που έψαχνε. Μετά από σέντρα του Γιαννιώτα από δεξιά, οι Νορβηγοί η μπάλα στρώθηκε στον Εφραίμ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μείωσε για το ΑΠΟΕΛ. Ο χρόνος κυλούσε με τον ΑΠΟΕΛ να ψάχνει την ισοφάριση, αν και αυτή δεν ήρθε, κρατάμε τη πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ντε Καμάργκο. Με κάθετη πάσα ο Ορλάντι έδωσε στον Εφραίμ, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Ντε Καμάργκο δίνοντας του έτοιμοι γκολ με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί για την προβολή σε κενή εστία. Κρατάμε το εκτός έδρας γκολ του ΑΠΟΕΛ, τίποτα δεν κρίθηκε τα πάντα θα κριθούν στο ΓΣΠ.

Οι συνθέσεις:

Rosenborg: Kwarasey, Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik, Jensen, Konradsen, Fredrik, Midtsjø (79' Vilhjálmsson), Helland, Gytkjær, De Lanlay (75' Bakenga)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (65' Εφραίμ), Αρτυματάς (60' Ορλάντι), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Πιέρος (77' Ντε Καμάργκο)

Keywords
Τυχαία Θέματα