Χειρότερη κι απ’ την Καρμιώτισσα: Οι θλιβερές επιδόσεις της Ανόρθωσης

Εκ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου ήταν εκείνη με το θεωρητικά ευκολότερο έργο. ΑΕΛ και Ομόνοια κοντράρονταν στο ντέρμπι κορυφής, ο Απόλλωνας δοκιμαζόταν εκτός έδρας από την ΑΕΚ του Σωφρόνη Αυγουστή και η Ανόρθωση είχε ν' αντιμετωπίσει στο «Μακάρειο» τον Ολυμπιακό, τον οποίο είχε κερδίσει δις στην α' φάση (2-0 εντός, 3-0 εκτός) και

ο οποίος σκεπτόταν πολύ περισσότερο τον επερχόμενο δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου με τον Εθνικό Άχνας, όπως αποδείχθηκε και από το ροτέισον του Τσεντομίρ Γιανέφσκι (πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα).

Εντούτοις η «Κυρία» έμεινε με άδεια χέρια στην 29η αγωνιστική και είδε την απόστασή της να αυξάνεται στους 10 βαθμούς από την κορυφή, ενώ πλέον και ο Απόλλωνας (όπως και η ΑΕΛ) ευρίσκονται στο +6 έναντι της ομάδας της Αμμοχώστου, η οποία ουσιαστικά έχει εκτροχιαστεί από τον στόχο της κατάκτησης και των δύο εγχώριων τίτλων και πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, ώστε να μην μείνει εκτός Ευρώπης.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια λογάριαζε να εξαπολύσει βαθμολογική αντεπίθεση στα πλέι οφ, ωστόσο μετά το πέρας των πρώτων τριών αγωνιστικών στη β' φάση είναι η ομάδα με τη μικρότερη συγκομιδή (2 βαθμοί), η μόνη δίχως νίκη και με δύο «αφλογιστίες» από τις 14 που μετέχουν στον α' και στον β' όμιλο -ακόμη και η ουραγός Καρμιώτισσα υπερτερεί σε όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες...

Η βαθμολογία των πλέι οφ
Ομόνοια                7
ΑΠΟΕΛ                 7
Εθνικός                  6
Απόλλων               5
ΑΕΛ                       4
Πάφος                    4
Δόξα                       4
Ερμής                     4
ΑΕΚ                        3
Ολυμπιακός          3
Σαλαμίνα              3
ΕΝΠ                       3
Καρμιώτισσα        3
Ανόρθωση            2

Το 0-2 στο «Μακάρειο» αποτέλεσε την πολλοστή επιβεβαίωση της αδυναμίας της Ανόρθωσης μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μολονότι πανηγύρισε τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες εξορμήσεις της (1-0 την Πάφο, 4-1 τη Νέα Σαλαμίνα, 1-0 τον Εθνικό Άχνας), έκτοτε έχει πανηγυρίσει μόλις δύο φορές σε 12 εκτός έδρας αναμετρήσεις (2-5-5)!

Σε... βραχνά για την «Κυρία» εξελίσσεται και το σκοράρισμα. Σε 16 αγωνιστικές μέσα στο 2020 είχε μείνει «άσφαιρη» μόνο δύο φορές (0-1 από ΑΕΛ και 0-3 από Ομόνοια), ωστόσο στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές υπέστη «αφλογιστία» στις πέντε (0-0 με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια και 0-2 από Ολυμπιακό).

Keywords
Τυχαία Θέματα