Ανοίγει με φωνές η εσίαση: «Άλλα συμφωνήσαμε στο πρωτόκολλο…»

Ανεβάζουν ρολά μετά από 3 περίπου μήνες οι χώροι εστίασης.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής, Φύτος Θρασυβούλου, ο οποίος τόνισε πως τη συγκεκριμένη μέρα την θεωρούν σαν αρχή.

Ο κ.Θρασυβούλου ανέφερε τα εξής, «Καταφέραμε με τους επιδημιολόγους, το Υπουργείο και τον ΠτΔ να κάνουμε ένα πρώτο βήμα, εμείς σαν ομοσπονδία το βλέπουμε θετικά, γιατί θα είναι το έναυσμα του ανοίγματος όλης της επιχειρηματικής βιομηχανίας». 

Επιπλέον ανέφερε ότι το 20-30% των χώρων εστίασης θα ανοίξει σε παγκύπρια βάση, τονίζοντας ότι «σε τουριστικές

περιοχές οι επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών τονίζοντας πως οι ίδιοι αρχικά θεώρησαν ότι είναι αυτοί που αναφέρονται με βάση το περί καπνίσματος νόμο.

«Αυτή την στιγμή οι όροι που μπαίνουν, έχουν δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Υγείας για να μας εξηγήσει τι έχει αλλάξει αφού τα είχαμε συμφωνήσει διαφορετικά, όπως και με την μουσική».

«Αν ο νόμος θέλει ανοικτές και τις 3 πλευρές, με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε το τελευταίο διάστημα δεν θα λειτουργήσει τίποτα. Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί για να μην έχουμε ένα δώρο άδωρο».

Κλείνοντας είπε, «Αυτή την στιγμή μας δίνουν το δικαίωμα να αποδείξουμε ότι αυτά για τα οποία μας κατηγορούν δεν ισχύουν».

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα το άνοιγμα της εστίασης στην Κύπρο- Αντιδράσεις για το πρωτόκολλο

Keywords
Τυχαία Θέματα