Χειροπέδες στον υπάλληλο που τσέπωνε τέλη δημοτών

Στην Αστυνομία με το δικηγόρο του παρουσιάστηκε και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι 45χρονος υπάλληλος στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε από χθες ένταλμα σύλληψης του, καθώς φέρεται να απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της δημοτικής αρχής.

Η υπόθεση πηγαίνει σχεδόν δυο χρόνια πίσω. Όπως διαπιστώθηκε μετά απο εσωτερικό έλεγχο που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, ο υπάλληλος φέρεται να απέσπασε από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016, χρηματικό ποσό 22,5 χιλιάδων

ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτών της υπόθεσης, ο ύποπτος φαίνεται να μην εξέδιδε αποδείξεις για πληρωμές που έκαναν οι δημότες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φέρεται να παραποιούσε τα στοιχεία στο σύστημα καταγραφής των εισπράξεων και να έπαιρνε ο ίδιος τα χρήματα.

Ανακρινόμενος, ο ίδιος παραδέχεται ενοχή στην υπόθεση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Η Αστυνομία, που δεν αποκλείει το ποσό να είναι μεγαλύτερο καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, διερευνά εναντίον του υπόθεση που αφορά κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσία

Keywords
Τυχαία Θέματα