Γιατί επιλέγω το κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα της Αλληλεγγύης είναι το έναυσμα της επανάστασης των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενάντια στο κατεστημένο, στον νεποτισμό, την αναξιοκρατία και τον παλαιοκομματισμό. Με πλήρη αποφαστιστικότητα και επίγνωση επιλέξαμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δύσκολο δρόμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον κάθε δυσπραγούντα οικονομικά και κάθε αδικημένο συμπολίτη μας.

Πάνω απ' όλα όμως διεκδικούμε μια δίκαιη Ευρωπαϊκή λύση του μακροχρόνια πολυσυζητημένου προβλήματος μας. Ενός προβλήματος που είναι εισβολής και κατοχής έστω και αν

κάποιοι το έχουν ξεχάσει, ξεκινώντας από την απαίτηση της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην κατεχόμενη γη μας μέσα από μια Ευρωπαϊκή λύση, που άλλωστε αυτός ήταν και ο κύριως σκοπός ένταξης μας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η αύξηση του εκλογικού μέτρου δεν είναι αρκετό να φιμώσει την πολυφωνία του Κοινοβουλίου μας που δόθηκαν σκληρές μάχες στο παρελθόν για να κερδηθεί. Η Αλληλεγγύη θα βρίσκεται στην νέα Βουλή και από την 23η Μαΐου θα είμαστε εκεί και θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μάχες που απαιτούνται για ένα καλύτερο αύριο. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή τη γη την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν από την κάθε ψηφοφορία του οποιουδήποτε νομοσχεδίου.

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την συνεχή υποδούλωση και να αλλάξουμε την εικόνα που έχει ο Κύπριος πολίτης απέναντι στους πολιτικούς. Βιώνουμε μια συνεχή κρίση των αξιών και των θεσμών και καλούμαστε να αντιστρέψουμε την εικόνα αυτή με το να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι σε αυτή την μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Με κάθε σοβαρότητα και κυρίως χωρίς ίχνος λαϊκισμού και χωρίς φόβο απέναντι στο κατεστημένο, δηλώνουμε το παρών μας αυτόνομα στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές, όπου είναι και η αρχή μιας μεγάλης επανάστασης του απλού πολίτη ενάντια σε όλα αυτά που ζούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς είναι μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Αλληλεγγύης

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα