Χ.Χρίστου: Θα ακολουθήσουμε δική μας πορεία στις Προεδρικές

Το ΕΛΑΜ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατέλθει στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 με δικό του υποψήφιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και κάτι", ο κ. Χρίστου τόνισε ότι αν δεν ικανοποιήσουν το ΕΛΑΜ οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν, τότε θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο, έτσι ώστε να δώσουν μια εναλλακτική πρόταση στον

κόσμο που θέλει να ξεφύγει από το μέχρι σήμερα κομματικό κατεστημένο.

Ξεκαθάρισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και άλλες προσωπικότητες, έτσι ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους, σε συνεργασία με το ΕΛΑΜ. Επεσήμανε ότι όποια και να είναι η προσωπικότητα που θα επιλεγεί, δεν θα έχει καμια σχέση με το μέχρι σήμερα πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τον Μάιο.

Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ, είναι να βρεθεί μια προσωπικότητα που να εκπροσωπήσει το ΕΛΑΜ στις προεδρικές εκλογές.

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της υποψηφιότητας, σύμφωνα με τον Χρίστο Χρίστου, είναι:

Οι ξεκάθαρες θέσεις σε σχέση με τη λύση που επιδιώκει στο ΚυπριακόΟι θέσεις σε θέματα εσωτερικής πτυχής, όπως για παράδειγμα το ΓεΣΥ, η εσωτερική διακυβέρνηση, η οικονία κτλ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, ερωτηθείς για τις θέσεις του ενδιάμεσου χώρου σε σχέση με το Κυπριακό, απάντησε ότι "καλά θα κάνει ο ενδιάμεσος χώρος να ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους για το Κυπριακό, στη βάση της επιδιωκόμενης λύσης".

Σε σχέση με την τροπολογία που αφορά το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι σωστά ψηφίστηκε, ενώ επεσήμανε ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη το ΕΛΑΜ για το χρονικό σημείο στο οποίο τέθηκε προς ψήφιση το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς αυτή την περίοδο συζητήθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία.

Σύμφωνα πάντα με τον Χρίστο Χρίστου, ο ΔΗΣΥ άλλα έλεγε στην επιτροπή Παιδείας και άλλα στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, δυο από τους τρεις βουλευτές του ΔΗΣΥ στην επιτροπή Παιδείας, τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας, ενώ μόνο ένας διαφώνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα