Επικρίσεις ΣΥΚΑΛΑ για αποκατάσταση «κουρεμένων»

Επικρίσεις ΣΥΚΑΛΑ προς ΥΠΟΙΚ, καλεί τον ΠτΔ να αντιμετωπίσει το θέμα αποκατάστασης των κουρεμένων καταθετών

Ο Υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτική συνέντευξη του απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι ζει σε ένα μυωπικό μικρόκοσμο αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΚΑΛΑ και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αρχίσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα της αποκατάστασης των

κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΚΑΛΑ σημειώνει ότι στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις δημοσιογράφου για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων

ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «φταίνε οι προηγούμενοι» και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε τίποτε προς την κατεύθυνση αποκατάστασης / αποζημίωσης.

Ο ΣΥΚΑΛΑ υπενθυμίζει σε αυτό το πλαίσιο τη δέσμευση του ΠτΔ ότι δεν θα υπογράψει οποιοδήποτε μνημόνιο που θα περιλάμβανε κούρεμα καταθέσεων αλλά και τη δέσμευση του ΠτΔ της 25ης Μαρτίου 2013 ότι θα στήριζε/αποκαθιστούσε αυτούς που στοχοποιήθηκαν και φορτώθηκαν άδικα το βάρος της διάσωσης του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Επικρίνει δε τον ΥΠΟΙΚ ότι παρουσίασε μια ηγεμονική εικόνα που κάνει τους πολίτες να διερωτώνται αν πράγματι ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργού είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, ή το αντίθετο.

«Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, το `φταίνε οι προηγούμενοι` δεν σώζει την κατάσταση. Βεβαίως και φταίνε και οι προηγούμενοι.
Οι εκτελεστές και δήμιοι όμως, ήσασταν εσείς και ο πολιτικός σας προϊστάμενος, που υπογράψατε το κούρεμα» προσθέτει ο ΣΥΚΑΛΑ και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκινήσει να λύνει το πρόβλημα «που και οι δικές του ενέργειες ή παραλείψεις δημιούργησαν» σε διαφορετική περίπτωση «οι χιλιάδες κουρεμένοι και οι οικογένειες τους θα αναζητήσουν άλλο Πρόεδρο πιο πιστό στις δεσμεύσεις του και ο Νίκος Αναστασιάδης και Χάρης Γεωργιάδης απλά θα μείνουν με την ρετσινιά του `κουρέα`».

Keywords
Τυχαία Θέματα