Χανίδης: Με "εκπαραθύρωσαν" από τον ΚΟΤ

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ να τον απολύσει από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, καταγγέλλει ο Μάριος Χανίδης.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με χθεσινή απόφαση του, με ενημέρωσε με σχετική επιστολή για την προειλημμένη απόφαση του για απόλυση μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού».

Προσθέτει ότι «ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ κ. Άγγελος Λοΐζου, προ τεσσάρων μηνών ανάγγελλε στα Μέσα Μαζικής

Ενημέρωσης και με δημόσιες δηλώσεις του την απόφαση για απόλυση μου που θα λάμβανε χώρα τρεις μήνες μετά!».

Ο κ. Χανίδης κάνει λόγο για «μεθόδευση εκπαραθύρωσης» του από τον ΚΟΤ «και η πολιτική εξόντωση μου ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ και έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, όπου, σε ένα τετράωρο, διάβασαν την απάντηση που δόθηκε από μένα σε όλα τα θέματα και η οποία αριθμούσε 239 σελίδες, αποφάσισαν και κατέληξαν σε ΄΄ποινή΄΄».

Σημείωσε παράλληλα ότι «πολλά από τα θέματα που μου καταλογίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αφορούσαν θέματα αποφάσεων που λήφθηκαν πριν τον διορισμό μου στη θέση του Γενικού Διευθυντή π.χ. το θέμα των επιδομάτων επιτόπιου προσωπικού εξωτερικού ξεκίνησε το 2005 ενώ εγώ διορίστηκα το 2012. Το συμβούλιο ζητά σήμερα ευθύνες από εμένα! Είναι αυτό λογικό;».

Ο κ. Χανίδης απέστειλε σήμερα, όπως ανακοινώνει, «επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να παρέμβει προσωπικά έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αρχές χρηστή διοίκησης και να προστατευθούν οι πολίτες από αυθαιρεσίες και παράνομες διαδικασίες, όπως και πολιτικές εξόντωσης ανθρώπων. Η σχετική επιστολή κοινοποιείται και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο θεματοφύλακας των νόμων του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα