ΑΕΚ: Στα ημιτελικά του κυπέλλου για 9η φορά (φωτος/βιντεο)

Η ομάδα της Λάρνακας με σβηστές τις μηχανές επικράτησε της ομάδας του Οθέλλου με 4-0 (4’, 27 Τομάς, 35 Κολαούτι, 85’ Μοντειρο) και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 12/13 σε ημιτελική φάση κυπέλλου.Παράλληλα η ομάδα του Τόμας Κριστιάνσεν πέτυχε σήμερα την πρώτη της νίκη κόντρα στον Οθέλλο μετά από τρεις ισοπαλίες.

Η ομάδα της Λάρνακας πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τομάς και ύστερα από ωραία μπαλιά του Ορτίθ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει και

δεύτερο τέρμα για να απλοποιήσει τα δεδομένα κάτι που πέτυχε στο 27ο λεπτό και πάλι με τον Ολλανδό από εκτέλεση πέναλτι. Από αυτό το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και στο 35ο λεπτό ο Κολαούτι με δεύτερο κερδισμένο πέναλτι (σε χέρι του Παναγιώτου) δεν λάθεψε πετυχαίνοντας το 3-0. Ο Ισραηλινός επιθετικός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 44ο λεπτό για να κάνει τα τέρματα του δυο και της τέσσερα ωστόσο σε τετ-α-τετ με το Ροιν έστειλε την μπάλα στο σώμα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα όπως ήταν και λογικό αφού όλα είχαν κριθεί από το πρώτο μέρος, έπεσε με αποτέλεσμα το θέμα που παρακολουθήσαμε να μην ήταν το αναμενόμενο. Ωστόσο η ΑΕΚ έφτασε και σε 4ο τέρμα με τον Χόρχε Μοντειρο στο 87ο λεπτό και δοκάρι με τον Βάντερ στο 89ο λεπτό Η ΑΕΚ πήρε την ουσία, κέρδισε για πρώτη φορά φέτος τον Οθέλλο και προκρίθηκε για 9η φορά στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Κλειδί του αγώνα…Οι αρκετές και σημαντικές απουσίες του Οθέλλου. Ο Κώστας Σακκάς δεν υπολόγιζε σε εφτά βασικές μονάδες του, τους τιμωρημένους Λοΐζου, Τιάγκο και Ουλίσε, τους τραυματίες Γκριγκαλασβίλι, Κμαλάτζε και Χατζηγιαννακού και τον Γκριν λόγω της (προφορικής) συμφωνίας με την ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση του αγώνα η ομάδα της Αθηένουν δεν θύμιζε κάτι από τις προηγούμενες της εμφανίσεις.

ΑΕΚ: Νέγκρι, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο (77’ Μασάνα), Λαρένα (56’ Μοντεριο), Τομάς, Μπόλιεβιτς, Βάντερ, Κολαούτι (65’ Μυτίδης)

Οθέλλος: Ρόιν, Βασιλείου, Παναγιώτου, Σπρόκελ, Ευθυμίου (77’ Αγαπίου), Κ.Κυριάκου, B.Κυριάκου, Πουτζιουρής, Σάσι, Γκαρσία (89’ Τουλούπης), Βέρα (46’ Παπαπερικλεους)

Κίτρινες 43’ Καταλά, / 23’ Σασί, 35’ Παναγιώτου, 40’ Βέρα

Διαιτητής: Βασίλης ΔημητρίουΒοηθοί: Μάριος Δημητριάδης/Μάριος Καλογήρου.Επιπρόσθετοι: Λούκας Σωτηρίου/Κώστας Νικολάου

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ-Οθέλλου

Keywords
Τυχαία Θέματα